KIDNAPOVAN KADA JE IMAO ČETIRI GODINE Po sećanju nacrtao selo iz koga je otet pre 33 godine i vratio se kući!
Foto: Printskrin / Weibo

SLUČAJ IZ KINE

KIDNAPOVAN KADA JE IMAO ČETIRI GODINE Po sećanju nacrtao selo iz koga je otet pre 33 godine i vratio se kući!

Planeta -

Mladić se na dan dočeka Nove godine sastao sa svojom biološkom majkom, nakon što su više od tri decenije bili razdvojeni

Urađen po sećanju Crtež koji je mnogo pomogao
Urađen po sećanju Crtež koji je mnogo pomogaofoto: Printscreen/Weibo

Dan dočeka Nove godine bio je najradosniji u životu Li Đingvej (37), koji se posle 33 godine sastao sa svojom biološkom majkom. U tome mu je pomogla policija, a nakon što je on objavio crtež svog sela koji je uradio po sećanju iz detinjstva kad je imao samo četiri godine, kada je otet.

Analiza DNK

Ovaj oženjeni otac dvoje dece odrastao je u provinciji Henan, koja se nalazi oko 2.000 kilometara od kuće u kojoj je rođen u provinciji Junan. Li Đingvej kaže da je odmalena patio za svojim domom i da je proveo brojne neprospavane noći. Nakon što je čuo za druge primere kako su oteti kao deca uspeli da pronađu svoje biološke roditelje, rešio je i on da proba. Nacrtao je po sećanju selo gde je živeo i podelio ga na društvenim mrežama. Detaljna mapa koja je sadržala crteže kuća u kojima se priprema pirinač privukla je veliku pažnju. - Ja sam dete koje je uspelo da pronađe svoju kući. Oteo me je ćelavi komšija 1989, kad sam imao četiri godine. Ovo je mapa mog sela koju sam nacrtao po sećanju - rekao je Li.

Žrtva otmice Li Đingvej
Žrtva otmice Li Đingvejfoto: Printscreen/Weibo

Reagovala je i policija, koja je na osnovu nje pronašla selo Džaotong u planinskoj regiji provincije Junan na jugozapadu Kine. Urađena je DNK analiza i rezultati su potvrdili da je Li Đingvej zaista biološki sin starice koja nikada nije gubila nadu da će pronaći svog otetog sina.

Odrastao čovek

Li, koji je sada odrastao čovek sa svojom porodicom, kaže da muž i žena koji su ga kupili nisu postupali loše s njim. - Bili su obični ljudi. Naučili su me kako da budem human. Učio sa marljivo kako bih uspeo u životu - rekao je on. Otmice dece u Kini, državi u kojoj je donedavno važila politika jednog deteta i gde su se muška deca više cenila, nisu retkost. Jedno istraživanje iz 2015. procenilo je da se svake godine u ovoj zemlji godišnje otme 20.000 dece.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track