MISTERIOZNI LET ZA ALMAT Nazarbajev zet Timur Kulibajev krenuo da se suoči sa pobunjenicima! Oni zauzeli aerodrom, a on se vratio
Foto: Printscreen

Haos u kazahstanu

MISTERIOZNI LET ZA ALMAT Nazarbajev zet Timur Kulibajev krenuo da se suoči sa pobunjenicima! Oni zauzeli aerodrom, a on se vratio

Planeta -

Misteriozni let koji se dogodio danas na putu Nur-Sultan -Almati i dalje zakuplja vaskoliki svet društvenih mreža.

Naime, na aplikaciji Flajt radar danas je uočen privatni mlazni putnički avion tipa Bombardier Global 5000 u kome je bio navodno Timur Kulibajev inače zet "oca nacije" Nursultana Nazarbajeva, koji je krenuo u grad Almati koji je pod kontrolim demonstranata posle jutarnjeg okršaja sa snahama bezbednosti, kada je zapaljen lokalni parlament, a policija i Nacionalna garda se predali.

Kazahstan, flightradar
foto: Printscreen

Naime avion u kome je navodno bio Kulibajev krenuo je prema Almati, da bi se posle nešto manje od sat vremena, avion okrenuo i otišao nazad istom rutom.

Ispostavilo se da su demonstranti u gradu zauzeli aerodrom u Almati

Međutim, iznanda se pojavio još jedan avion tipa Emraer Legacy 650 koji je odleteo iz Almatija i paraleno sa avionom koji je leteo tipa Bombardier Global 5000.

Kazahstan, flightradar
foto: Printscreen

Timur Kulibajev postao je poznat u javnosti kao zet Nursultan Nazarbajeva. Kulibajev je rođen 10. septembra 1966. u porodici visokih sovjetskih funkcionera. Završio je čuveni Moskovski drćavni univerzitet Lomonosov, gde je studirao ekonomiju. U kazahstanskoj javnosti postao je poznat kao osoba koja je sprovodila ekonomsku tranziciju u zemlji. Počeo je da se bavi naftom i gasom, gde je stvorio zavidnu karijeru. Inače za Kulibajeva neslućene mogućnosti ostvarene su kada je oženio Dinaru srednju ćerku oca nacije Nursultana Nazarbajeva.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track