MAZITE MAČKU, ČISTITE KUĆU I JEDITE PAPRIKAŠ: Bizarni saveti britanskog elektrodistributera kako se zagrejati i uštedeti
Foto: Profimedia

ljudi pobesneli

MAZITE MAČKU, ČISTITE KUĆU I JEDITE PAPRIKAŠ: Bizarni saveti britanskog elektrodistributera kako se zagrejati i uštedeti

Planeta -

Jedan od najvećih britanskih elektrodistributera razbesneo je javnost ponudivši bizarne savete domaćinstvima kako da smanje račun za grejanje ove zime.

Ovo enerdži poslao je svojim mušterijama mejl sa 10 "jednostavnih i efikasnih načina da se zagreju zimi".

Neki od saveta su maženje i grljenje kućnih ljubimaca i ukućana, jedenje punog tanjira paprikaša, pijuckanje bezalkoholnog pića i konzumiranje đumbira a ne čilija, jer se od čilija "znojite".

Tu su i saveti za razmrdavanje, od pravljenja zvezda i čišćenja kuće do takmičenja sa decom u vrtenju hulahopa i razmicana zavesa kada je sunčano napolju, da se kuća brže ugreje.

Mejl, koji je objavio Fajnenšl tajms, digao je pritisak javnosti koja je već suočena sa visokim cenama gasa i energenata. Izvor blizak vladi prokomentarisao je kratko da su saveti Ova nalik "dikensovskoj noćnoj mori" i potpuno "bezosećajni".

Očekuje se da će računi za struju, vodu i grejanje do aprila skočiti 50 posto na 2000 funti godišnje, a u najavi je i povećanje poreza i kamatnih stopa.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track