PALA ODLUKA: Ogroman broj građana ostaje bez kovid potvrda u Francuskoj, na njih će pravo imati samo ova kategorija ljudi
Foto: EPA / Christophe Petit Tesson

omikron se širi

PALA ODLUKA: Ogroman broj građana ostaje bez kovid potvrda u Francuskoj, na njih će pravo imati samo ova kategorija ljudi

Planeta -

Oko pola miliona kovid potvrda u Francuskoj moglo bi da bude opozvano.

Oko 560.000 zdravstvenih propusnica u Francuskoj je u opasnosti od deaktivacije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja, budući da nova pravila koja se tiču dodatnih doza vakcine protiv koronavirusa za sve odrasle osobe stupaju na snagu danas.

Počevši od subote odrasli koji su pre više od sedam meseci primili drugu dozu vakcine protiv kovida moraju da prime i treću ako žele da njihova propusnica ostane važeća.

Francuska je počela sa uvođenjem digitalnih zdravstvenih sertifikata prošlog leta. Sertifikati su dokaz o vakcinaciji ili oporavku od bolesti i obavezni su za ulazak u restorane, kafiće, na kulturne događaje i druga mesta.

Vlada je počela da pooštrava pravila za izdavanje kovid potvrde sredinom decembra, kada se od odraslih starijih od 65 godina počeo tražiti dokaz o primljenoj trećoj dozi.

Infekcije su poslednjih nedelja u Francuskoj naglo porasle zbog pojave zaraznog omikrona koji sada čini dve trećine analiziranih uzoraka.

Nedavno su vlasti izvestile o 329.000 novozaraženih u samo jednom danu.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track