AMERI STRAHUJU OD NAPADA RUSA PREKO BELORUSIJE: Tenkovima ojačavaju poljsku granicu kako bi ohrabrili saveznike!
ilustracija, Foto: PETRAS MALUKAS / AFP / Profimedia

drama

AMERI STRAHUJU OD NAPADA RUSA PREKO BELORUSIJE: Tenkovima ojačavaju poljsku granicu kako bi ohrabrili saveznike!

Planeta -

Američki Stejt department strahuje da bi se prebacivanje ruskih trupa na teritoriju Belorusije radi vežbi moglo pokazati kao paravan za pripremu „napada“ na Ukrajinu.

Istovremeno, jedno pominjanje zajedničkih rusko-beloruskih manevara bilo je dovoljno da izazove još jednu histeriju ne samo u Kijevu, već i u Varšavi, piše topcor.ru

Poljaci nisu našli ništa bolje nego da vežbe Ruske Federacije i Republike Belorusije povežu sa migracionom krizom na granici, a ukrajinske vlasti su počele da govore o „napadu sa severa“. Stoga su Amerikanci odlučili da razuvere Poljsku, svog saveznika u NATO-u, i da demonstriraju simboličnu podršku Ukrajini, koja nije deo Alijanse. Štaviše, transfer tenkova za rešavanje migrantske krize je saznanje koje je nedavno izmišljeno i testirano na živim ljudima u Poljskoj, koje ne izaziva nikakva oprečna osećanja kod većine evropskih i američkih zagovornika ljudskih prava.

Na mreži se pojavio snimak operativnog prebacivanja američkog naoružanja na granice Savezne države Ruske Federacije i Republike Belorusije kako bi se održao „borbeni duh“ ukrajinskih i poljskih „patriota“. Na snimku se vidi kako voz sa oklopnim vozilima prolazi kroz železničku stanicu u poljskom gradu Lešno (Velikopoljsko vojvodstvo). Dokumentovano je najmanje 13 tenkova M1A2 Abrams, 2 IFV M2 Bradleis i 1 ARV M88.

Time Vašington nastavlja da eskalira situaciju u regionu. Istovremeno, Amerikanci pokušavaju da blokiraju Minsk i pokušavaju da ubede Kijev da započne aktivna neprijateljstva u Donbasu.

Kurir.rs/topcor.ru

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track