UKRAJINA PRIMILA DRUGU POŠILJKU AMERIČKOG ORUŽJA: U zemlju stiglo oko 90 tona odbrambene pomoći u vrednosti od 200 miliona dolara
Foto: EPA/Roman Pilipey

podrška vašingtona

UKRAJINA PRIMILA DRUGU POŠILJKU AMERIČKOG ORUŽJA: U zemlju stiglo oko 90 tona odbrambene pomoći u vrednosti od 200 miliona dolara

Planeta -

Ukrajinski ministar odbrane Oleksej Reznikov rekao je da je u zemlju stigla druga pošiljka oružja iz SAD-a kao deo odbrambene pomoći u vrednosti od 200 miliona dolara.

"Druga ptica u Kijevu"

Vašington je rekao da će nastaviti da podržava Ukrajinu usled zabrinutosti u Kijevu i među njegovim zapadnim saveznicima zbog desetina hiljada ruskih vojnika koji se nalaze uz ukrajinsku granicu. Rusija negira da planira vojnu ofanzivu.

"Druga ptica u Kijevu. Više od 80 tona oružja da ojača ukrajinske odbrambene sposobnosti od naših prijatelja u SAD-u. I ovo nije kraj", napisao je Reznikov na Tviteru.

Zelenski: Zahvalni smo Americi

Oko 90 tona smrtonosne bezbednosne pomoći, uključujući i municiju, iz paketa koje je odobrio SAD u decembru, pristiglo je u Kijev u subotu.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u petak je rekao da je zahvalan američkom kolegi Džou Bajdenu za do sada neviđenu diplomatsku i vojnu pomoć.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track