OTMIČAR MALE KLEO PRIZNAO KRIVICU: Četvorogodišnju devojčicu 18 dana je tražila cela Australija!
Foto: HANDOUT / AFP / Profimedia

nalazi se u strogo čuvanom zatvoru

OTMIČAR MALE KLEO PRIZNAO KRIVICU: Četvorogodišnju devojčicu 18 dana je tražila cela Australija!

Planeta -

Terens Darel Keli, muškarac koji je optužen da je oteo četvorogodišnju Kleo Smit u Australiji, priznao je krivicu.

Na suđenju u Karnarvonu u zapadnoj Australiji optužen je za nasilno otimanje deteta mlađeg od 16 godina u slučaju koji je podstakao međunarodni interes. Keli je malenu Kleo oteo 16. oktobra iz kampa Blouhols, gde je bila na odmoru sa svojom porodicom. Kasnije je pronađena živa i zdrava kada je policija upala u Kelijev dom.

Optuženi je sada putem video veze iz strogo čuvanog zatvora u Pertu priznao pred sudom krivicu, prenosi Miror.

Prema izveštajima, slučaj će sada biti prebačen na Okružni sud Zapadne Australije, gde će se odgoditi datum izricanja kazne. Njegovo šokantno priznanje znači da će izbeći dugotrajno suđenje koje se mesecima pripremalo.

Keli se još uvek nije izjasnio o drugim optužbama koje mu se stavljaju na teret.

0641300783, Kleo Smit
foto: HANDOUT / AFP / Profimedia

Podsetimo, devojčica Kleo Smit čudesno je pronađena 18 dana nakon što je nestala iz šatora u kampu u zapadnoj Australiji, a policijski tim provalio je u zaključanu kuću u Karnarvonu i u jednoj od soba pronašao četvorogodišnjakinju.

Ubrzo su je vratili roditeljima, a njihovi susedi ispričali su policiji kako se Keli u to vreme čudno ponašao. Hodao bi ulicom u bilo koje doba dana, neprijatno bi zurio u ljude, nikoga nije pozdravljao, a svoje pse je premestio iz zadnjeg dvorišta u prednje dvorište kuće. Takođe su ga videli kako kupuje pelene u obližnjoj prodavnici, što je bilo čudno za čoveka koji nema dece.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track