MARATON U KREVETU VOĐE NARKO KARTELA: El Čapo je bio zavisnik od vijagre i prostitutki!
Foto: EPA/Jose Mendez

MANIJAK

MARATON U KREVETU VOĐE NARKO KARTELA: El Čapo je bio zavisnik od vijagre i prostitutki!

Planeta -

Ozloglašeni vođa meksičkog narko-kartela Sinaloa takmičio se sa saradnicima koliko može da izdrži u seksu i ko će imati više partnerki

Hoakin Arčivaldo Guzman Loera, poznatiji kao El Čapo, bio je manijak i zavisnik od vijagre i prostitutki, navodi se u novoj knjizi o vođi meksičkog narko-kartela Sinaloa!

Autorka knjige Anabel Ernandez, meksička istraživačka novinarka, objavljivanjem knjige ugrozila je sebi život, prenosi Njujork post, navodeći da El Čapo i dalje ima jak uticaj u Meksiku iako se nalazi u zatvoru s maksimalnom bezbednošću u Koloradu.

Ponašao se kao kralj

Ona u knjizi posebnu pažnju poklanja periodu kada je El Čapo prvi put boravio iza rešetaka. On je uhapšen u junu 1993. u Gvatemali između ostalog i zbog ubistva poznatog meksičkog kardinala Posadasa Okampa.

El Čapo
foto: AP

- El Čapo je ubrzo po hapšenju počeo da se ponaša kao kralj. Naručivao je hranu iz hotela s pet zvezdica. Naređivao je ubistva i silovanja dok je bio iza rešetaka. Postao je zavisan od vijagre i seksa. Čak se takmičio i sa svojim saradnikom Ektorom Luisom Palmom Salazarom ko će imati više partnerki i ko može duže da izdrži u seksu. Tokom boravka u zatvoru Puente grande El Čapo je radio šta je hteo. Imao je više ljubavnica, jednu je primorao da abortira. Naredio je da jedna zatvorenica koja ga je odbila bude pretučena i silovana. Imao je redovne prihode od narko-dilera i s tim novcem je potkupljivao zatvorske čuvare, navodi između ostalog Anabel Ernandez u knjizi.

El Čapo je karijeru kriminalca počeo ranih ‘70-ih godina kao vozač za narko-dilera Migela Anhela Feliksa Galjarda. Vrlo brzo je napredovao i osnovao sopstveni kartel, a na vrhuncu moći se čak našao i na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi na svetu. Iz zatvora je pobegao 2001, navodno skrivajući se u korpi za prljav veš.

Dva bega iz zatvora

El Čapo
foto: AP

Međutim, Ernandezova u knjizi navodi da je El Čapo izašao na glavnu kapiju presvučen u uniformu policajca. Nakon tog bekstva El Čapo se učvršćuje na vlasti i nastavlja da vodi posao šverca na stotine kilograma kokaina preko granice u SAD. Drugi put je uhapšen 2014. i biva prebačen u zatvor s maksimalnom bezbednošću. Ipak, već naredne godine uspeva da pobegne kroz deset metara dug tunel iskopan ispod zidina zatvora.

Tek nakon trećeg hapšenja biva isporučen u SAD, gde je 2019. osuđen na doživotnu robiju.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track