ZARADILE 1,5 MILIONA DOLARA NA LAŽNIM POTVRDAMA O VAKCINI: Uhapšene medicinske sestre na Long Ajlendu! Evo kako su provaljene!
Foto: Suffolk County PD, Suffolk County DA

na pedijatriji

ZARADILE 1,5 MILIONA DOLARA NA LAŽNIM POTVRDAMA O VAKCINI: Uhapšene medicinske sestre na Long Ajlendu! Evo kako su provaljene!

Planeta -

Dve medicinske sestre na Long Ajlendu optužene su za falsifikovanje kartona o vakcinaciji protiv kovida-19 na čemu su zaradile više od 1,5 miliona dolara, saopštili su tužioci i policija.

Džuli Devuono, vlasnica pedijatrijske klinike Vajld čajld (Wild Child Pediatric Healthcare), i medicinska sestra Marisa Uraro optužene su u petak za krivično delo falsifikovanja.

Okružni tužilac okruga Safolk Rejmond Tirni rekao je da su one izdavale lažne kartice za vakcinaciju, po ceni od 220 dolara za odrasle i 85 dolara za decu i da su lažne podatke unele i u državnu bazu podataka o imunizaciji.

Otkrivene su nakon što su izdale lažnu potvrdu detektivu na tajnom zadatku koji se nije vakcinisao.

Policija je u kući Devuonove zaplenila oko 900.000 dolara u gotovini i knjigu evidencije koja pokazuje da su sa izdavanjem lažnih kartona počele u novembru 2021. i ostvarile profit od milion i po dolara.

Kurir.rs / Beta, Foto: Suffolk County PD, Suffolk County DA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track