TALIBANI PERU IMIDŽ: Borcima dat izbor, ako hoće u zabavne parkove, ne smeju da nose oružje
Foto: Printscreen Twitter

lukavo

TALIBANI PERU IMIDŽ: Borcima dat izbor, ako hoće u zabavne parkove, ne smeju da nose oružje

Planeta -

Talibanskim borcima više neće biti dozvoljeno da nose oružje u zabavnim parkovima u Avganistanu, rekao je portparol grupe u sredu, što je izgleda bio još jedan pokušaj novih vladara zemlje da ublaže svoj imidž.

Talibanski borci, od kojih su mnogi proveli većinu svog života u 20-godišnjoj pobuni protiv vlade koju podržavaju SAD, hrlili su u zabavne parkove u avganistanskim gradovima u gradovima nakon što su preuzeli vlast u avgustu.

„Mudžahedinima Islamskog Emirata nije dozvoljeno da uđu u zabavne parkove sa oružjem, vojnim uniformama i vozilima“, napisao je na Tviteru glavni portparol talibana Zabihulah Mudžahid.

„(Oni) su dužni da se pridržavaju svih pravila i propisa zabavnih parkova.

Talibani su stekli reputaciju često brutalnih izvršilaca svojih strogih načina kada su poslednji put vladali, između 1996. i 2001. godine.

Ali od kada su preuzeli vlast u avgustu, pokušali su da predstave umerenije lice svojim sunarodnicima Avganistancima i širom sveta, dok se privremena vlada bori sa nadolazećom humanitarnom krizom.

Od posebne atrakcije za talibanske borce bio je jedan od najvećih zabavnih parkova u Kabulu i park pored vode u rezervoaru Karga, u zapadnom predgrađu grada.

Borci koji su držali automatske puške stajali su u redovima za ringišpil i ljuljajući se gusarskim brodom - sa redovnim posetiocima koji su ih nervozno gledali.Većina boraca sa kojima je Rojters tada razgovarao nikada nisu bili u Kabulu sve dok talibani nisu preuzeli kontrolu nad prestonicom 15. avgusta, a neki su bili željni da posete zabavni park pre nego što se vrate na dužnosti širom zemlje.

Kurir.rs/cowraguardian.com.au

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track