TELO KONTROVERZNOG MILIONERA U ZAMRZIVAČU ZATVORSKE MRTVAČNICE VEĆ 7 MESECI: Misterija smrti Džona Mekafija još nije rešena!
Foto: EPN/Newscom / Newscom / Profimedia

robijao u španiji

TELO KONTROVERZNOG MILIONERA U ZAMRZIVAČU ZATVORSKE MRTVAČNICE VEĆ 7 MESECI: Misterija smrti Džona Mekafija još nije rešena!

Planeta -

Porodica pokojnog preduzetnika Džona Mekafija i dalje pokušava da dobije njegovo telo iz španskog zatvora više od sedam meseci nakon njegove smrti, prema izveštaju MarketWatcha, piše Russia Today.

Nakon što je razgovarao sa nekoliko osoba uključenih u slučaj, izvestilac Džon Švarc napisao je u sredu da je Mekafijevo telo i dalje u "zamrzivaču zatvorske mrtvačnice negde u ili blizu Barselone" jer španski sudija još nije završio svoju istragu o Mekafijevoj smrti.

Džon Mekafi
foto: Profimedia / Adalberto Roque / AFP

Mekafi - američki državljanin koji je osnovao kompaniju Mekafi Korp - zatvoren je u Španiji u oktobru 2020. zbog optužbi za utaju poreza u SAD-u. Nakon što je španski sud odobrio njegovo izručenje SAD-u u junu 2021., Mekafi je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u dobi od 75 godina zbog navodnog samoubistva. Slučaj je, međutim, izazvao značajnu količinu kontroverzi nakon što je Mekafijeva supruga tvrdila da ne veruje da se njen muž ubio.

Švarc je u sredu izvestio da, iako ostaje nejasno zašto Mekafijevo telo nije pušteno iz Španije, njegova supruga i ćerka odvojeno se bore za starateljstvo. Švarc je takođe izvestio da još nije sačinjen konačni izveštaj o istrazi španskog sudije Viktora Espigaresa Himenesa o Mekafijevoj smrti.

Džoj Atanasiu, advokat koja zastupa Mekafijevu ćerku Džen, rekla je za MarketWatch da, prema njenim saznanjima, španske vlasti "nisu učinile ništa telu" i da je "stajalo tamo [u zamrzivaču] svih ovih meseci".

Džon Mekafi
foto: Profimedia / MCT / DDP

Advokat Nišaj Sanan, koji je zastupao Mekafija u zatvoru, rekao je da je to jedan od najčudnijih slučajeva koje je video u karijeri.

Dok je Mekafijeva ćerka prvobitno tražila kremiranje tela svog oca i transport nazad u SAD, ona je navodno odustala od svog zahteva "kako bi sprečila dodatno odgađanje očeve sahrane", piše Russia Today.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track