MAJK PENS PORUČIO TRAMPU: Ja nemam pravo da poništim izbornu pobedu Bajdena od 6. januara 2021.
Foto: EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Ko o čemu oni o glasovima

MAJK PENS PORUČIO TRAMPU: Ja nemam pravo da poništim izbornu pobedu Bajdena od 6. januara 2021.

Planeta -

Bivši potpredsednik SAD i blizak saradnik i prijatelj Donalda Trampa Majk Pens posle žalopojki da se sa svojim eks šefom poslednji put čuo pre više od godinu dana, direktno je u petak prozvao eks predsedika SAD po imenu i izjavio :

" Predsednik (Donald) Tramp greši” u tvrdnji da Pens ima pravo da poništi izbore 6. januara 2021. godine.

Govoreći na konferenciji Federalist Societi Florida Chapters u blizini Orlanda, Pens je dao svoj najsnažniji odgovor do sada na Trampove stalne napore da obnovi predsedničke izbore 2020, nazivajući „neameričkim“ sugerisanje da je jedna osoba mogla da odluči o ishodu.

Pens je upozorio na konzervativce koji i dalje insistiraju na tome da potpredsednik može promeniti izbore i rekao da bi to mogla biti problematična pozicija za republikance na sledećem predsedničkom takmičenju.

„Prema Ustavu, nisam imao pravo da menjam ishod naših izbora, a (potpredsednica) Kamala Haris neće imati pravo da poništi izbore kada ih pobedimo 2024. godine“, rekao je Pens.

Pensove izjave dolaze nakon što je Tramp u nedelju izjavio da je njegov tadašnji potpredsednik „imao pravo da promeni ishod” i da je „mogao da poništi izbore”.

Kurir.rs/CNN

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track