JAKO NEVREME POGODILO MILANO, VIŠE POVRERĐENIH: Orkanski vetar udara 90 km/sat, nosio krovove, čupao stabla i rušio drveće! VIDEO
Foto: EPA / Andrea Canali, Youtube prtscr / AGTW, Youtube prtscr / alanews

oluja na severu italije

JAKO NEVREME POGODILO MILANO, VIŠE POVRERĐENIH: Orkanski vetar udara 90 km/sat, nosio krovove, čupao stabla i rušio drveće! VIDEO

Planeta -

U olujnpm nevremenu koje je pogodilo Milano povređeno je nekoliko ljudi, a jedan radnik je pa sa gradilišta usled naleta vetra koji je u nekim momentima dostizao brzinu 90 km na sat.

Takođe, olujni vetar odneo je delove krova sa glavne železničke stanice, a lokalne vlasti su postavile "bezbedne rute" za putnike koji ulaze i izlaze sa železničke stanice, prenosi ANSA.

Vatrogasna brigada Milana odgovorila na oko 100 poziva u ponedeljak ujutru zbog jakog vetra u gradu na severu zemlje.

Mnoge od intervencija odnose se na uklanjanje oborenog drveća, granja, skela, satelitskih antena i crepova, a milanski vatrogasci su evakuisali i jedan vrtić nakon što mu je odneo krov.

Grad je zatvorio pristup javnim parkovima i oko Kraljevskog dvora, a parkovi i groblja su zatvoreni i u Monci, prenosi ANSA.

U Milanu se "preporučuje izbegavanje putovanja ako nije neophodno i, ako se koriste privatna vozila, izbegavanje drvoreda i blizina skela na zgradama“.

Muškarac star 64 godine hospitalizovan je u teškom stanju nakon što ga je udarilo drvo koje je palo u blizini Milana. Lakše telesne povrede zadobila je 66-godišnja žena sa muškarcem u trenutku udesa.

Vatrogasci su takođe odgovorili na desetine poziva u oblasti Komo nakon što su otkinuti krovovi i oboreno drveće.

Region Pijemonte oko Torina takođe se suočava sa jakim udarima vetra koji su doveli do toga da se zid zgrade kompanije sruši na nekoliko parkiranih automobila gde su nekoliko trenutaka ranije dvojica zaposlenih pomerila kombi.

Kurir.rs / Ansa, Foto: EPA / Andrea Canali, Youtube prtscr / AGTW, Youtube prtscr / alanews

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track