DETALJI STRAVIČNE EKSPLOZIJE U ABU DABIJU Građani bili u strahu od TERORISTIČKOG NAPADA FOTO, VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

uae

DETALJI STRAVIČNE EKSPLOZIJE U ABU DABIJU Građani bili u strahu od TERORISTIČKOG NAPADA FOTO, VIDEO

Planeta -

Timovi civilne odbrane u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abu Dabiju, saopštili su da su u sredu rano ujutro ugasili požar izazvan eksplozijom plinske boce, dok je američka ambasada izdala upozorenje o ''mogućem napadu projektila ili dronova''.

Prema saopštenju državne novinske agencije u požaru nije bilo povređenih.

- Specijalnizovane ekipe su ugasile požar, evakuisale su zgradu iz predostrožnosti i požar je stavljen pod korntrolu, saopštili su oni, prenosi Rojters.

Deo međunarodnih medija izvestio je o "eksplozijama" u Abu Dabiju, dok su Tviterom kružili snimci eksplozije koju su mnogi pripisali napadu projektila ili dronova od strane Huta.

Dubai, Eksplozija
foto: Printscreen/Twitter

Eksplozija se dogodila u ulici Hamdan u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde se održava Svetsko klupsko prvenstvo u fudbalu.

Državna novinska agencija VAM navela je da je požar posledica ''eksplozije plinske boce''. Neki snimci pokazuju nešto što je izgledalo kao vatrena lopta na krovu zgrade dok su se vozila hitne pomoći mogla videti na ulici, prenosi AP.

Vatrena lopta se brzo raspršila na snimku i činilo se da nije izazvala strukturnu štetu na zgradi.

U izveštaju VAM-a nije bilo povređenih.

Incident je izazvao strah od mogućeg napada jemenskih pobunjenika Huta, odgovornih za napad dronom na naftna postrojenja u glavnom gradu UAE u januaru, koji je rezultirao s tri smrtna slučaja, prenosi Hina.

Dubai, Eksplozija
foto: Printscreen/Twitter

Poslednjih nedelja Emirati su sprečili druge raketne napade usmerene na tu zemlju.

Vlasti su naglasile da se sve dežurne ekipe bave situacijom te su pozvale javnost da "prati viesti službenih vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata i izbegava širenje glasina i lažnih informacija".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track