VOZIO 417 KILOMETARA NA SAT: Češki tajkun divljao po auto-putu, sada mu preti zatvor u Nemačkoj VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

brinuo o bezbednosti

VOZIO 417 KILOMETARA NA SAT: Češki tajkun divljao po auto-putu, sada mu preti zatvor u Nemačkoj VIDEO

Planeta -

Nemački tužioci istražuju češkog milionera, Radima Pasera, koji je početkom januara na Jutjubu objavio snimak kako u svom "bugatiju“ vozi brzinom od 417 kilometara na sat na auto-putu A2 između Berlina i Hanovera u julu 2021. godine.

Kako je navedeno iz tužilaštva milioner (58) je vozio "neprilagođenom brzinom, nepromišljeno i ne poštujući saobraćajna pravila kako bi postigao najveću moguću brzinu".

Ukoliko bude osuđen, Radimu Paseru, koga Forbs svrstava na 33. mesto najbogatijih ljudi u Češkoj, preti kazna od dve godine zatvora ili značajna novčana kazna, piše auto123.com.

Na snimku na Jutjubu se vidi kako brzinomer sportskog automobila dostiže 417 kilometara na sat.

Uz video-snimak išlo je i objašnjenje vozača u kome stoji da je vožnja izvedena prošle godine na prvoj deonici auto-puta sa tri trake u dužini od 10 kilometara, da je vidljivost na celom delu puta bila odlična i da je "bezbednost bila prioritet“. Ipak, na snimku se vidi kako Paser prolazi pored nekoliko vozila, iako na tom delu puta nema ograničenja brzine.

Vlasti u Nemačkoj su poručile da su svesne da njihova mreža auto-puteva obuhvata deonice bez ograničenja brzine, ali je Ministarstvo saobraćaja u svom saopštenju navelo da "odbacuje svako ponašanje u drumskom saobraćaju koje dovodi ili može dovesti do ugrožavanja učesnika u saobraćaju“, prenosi 7njuz.

U Nemačkoj mnogi već godinama pozivaju na ukidanje deonica auto-puta bez ograničenja brzine. Tokom prošlogodišnje predizborne kampanje, Zelena stranka, sada manjinski partner u nemačkoj koalicionoj vladi, pozvala je na ograničenje brzine na 130 kilometara na čas na mreži autoputeva, kao deo napora da se smanji emisija ugljen-dioksida u zemlji. Međutim, od ove ideje se odustalo tokom pregovora o formiranju nove vlade.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track