LAVROV SA BLINKENOM UOČI RAZGOVORA PUTUNA SA BAJDENOM: Propagandna kampanja o 'ruskoj agresiji' teži provokativnim ciljevima!
Foto: EPA / MARTIAL TREZZINI, EPA / RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

otvoreno

LAVROV SA BLINKENOM UOČI RAZGOVORA PUTUNA SA BAJDENOM: Propagandna kampanja o 'ruskoj agresiji' teži provokativnim ciljevima!

Planeta -

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je u telefonskom razgovoru sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom da su odgovor SAD i NATO na predloge Rusije o bezbednosnim garancijama ignorisali odredbe koje su od suštinskog značaja za Moskvu, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

"Reakcija Vašingtona i Brisela na nacrte rusko-američkog sporazuma i sporazuma sa NATO o bezbednosnim garancijama koje smo predali ignoriše odredbe koje su za nas fundamentalne, pre svega odredbe koje su u vezi sa tim da se Alijansa neće dalje širiti i udarno oružje neće biti raspoređeno u blizini ruskih granica“, navodi se u saopštenju koje prenosi agencija TASS.

Rusko ministarstvo naglašava da će ta pitanja "biti centralna" u proceni dokumenata dobijenih od SAD i NATO.

"To će biti stavljeno do znanja znanja našim kolegama“, navelo je Ministarstvo.

Prema izveštaju Sputnjika „Lavrov je istakao da propagandna kampanja o 'ruskoj agresiji' protiv Ukrajine, koju su pokrenule SAD i njihovi saveznici, teži provokativnim ciljevima, podstičući vlasti u Kijevu na sabotažu Minskih sporazuma i pogubne pokušaje nasilnog rešavanja 'problema Donbasa'".

U izveštajui agencije TASS istaknuto je da je Lavrov takođe "podsetio Blinkena da su nedopustive radnje kojima se krše obaveze o nedeljivoj bezbednosti u evroatlantskom regionu koje su preduzete na najvišem nivou".

Kurir.rs / Fonet, Foto: EPA / MARTIAL TREZZINI, EPA / RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track