ZELENSKI PORUČIO UKRAJINCIMA: Ne paničite, sve je pod kontrolom! Ne plašimo se nikoga! (VIDEO)
Foto: EPA / Sergey Dolzhenko

poruka sa vežbi mup-a

ZELENSKI PORUČIO UKRAJINCIMA: Ne paničite, sve je pod kontrolom! Ne plašimo se nikoga! (VIDEO)

Planeta -

Ne plašimo se nikoga, ne paničite, sve je pod kontrolom, poručio je danas predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski odgovarajući na novinarsko pitanje o pretnji od destabilizacije i unutrašnjih nemira u kontekstu ukrajinsko-ruske krize i poziva zapadnih vlada svojim građanima da napuste Ukrajinu.

Zelenski je, kako prenosi agencija Interfaks-Ukrajina, tokom posete vežbi specijalaca ministarstva unutrašnjih poslova u Hersonskoj oblasti, rekao da su tom cilju posvećene aktivnosti bezbednosnih snaga i naglasio važnost sprečavanja untrašnje destabilizacije zemlje.

"Takva 'iznenađenja' (unutrašnji nemiri) su moguća. Moramo se uzdati u svoju snagu. Razumemo da se takve stvari mogu desiti bez upozorenja, pa je najvažnija stvar je u tome što smo spremni na sve. I to je ono što radimo", rekao je Zelenski.

On je istakao je važnost pripreme svih struktura Ministarstva unutrašnjih poslova za sprečavanje destabilizacije u zemlji.

"Razumemo da svaka ofanziva, svaka okupacija počinje destabilizacijom unutar države, radom diverzantsko-izviđačkih grupa", rekao je Zelenski.

On je napomenuo da su tome posvećene specijalne vežbe jedinica MUP, koje su trenutno u toku, navodi Interfaks-Ukrajina.

"Danas vidimo da sve funkcioniše savršeno. U narednim danima će se nastaviti. Paralelno sa tim, održaćemo vojne vežbe“, rekao je Zelenski.

Ukrajinski predsednik je u subotu u Hersonskoj oblasti prisustvovao "vežbama specijalnih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova na granici sa privremeno okupiranim Krimom", navodi agencija Interfaks-Ukrajina.

Kurir.rs / Fonet, Foto: EPA / Sergey Dolzhenko

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track