OGLASIO SE I PENTAGON O PROTERANOJ NUKLEARNOJ PODMORNICI: Nema istine u ruskim tvrdnjama! Tačnu lokaciju ne otkrivamo
Foto: Profimedia

Lov na USA oktobar

OGLASIO SE I PENTAGON O PROTERANOJ NUKLEARNOJ PODMORNICI: Nema istine u ruskim tvrdnjama! Tačnu lokaciju ne otkrivamo

Planeta -

Pentagon je večeras demantovao tvrdnju Ministarstva odbrane Rusije da je njihov protivpodmornički razarač proterao američku napadnu nukelarnu podmornicu klase Virdžinija iz zone oko Kurilskih ostrva-

Pentagon je naveo da nikakvog prisustva nuklearne podmornice Ratne Mornarice u teritorijalnim vodama Ruske Federacije nije bilo.

"Nema istine u ruskim tvrdnjama o našim operacijama u njihovim teritorijalnim vodama.Ne želimo da komentarišemo tačnu lokaciju naše podmornice, saopštili su iz Pentagona.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je u subotu kasno podone da su u teritorijalnim vodama otkrili amerilčku nukelarnu podmornicu kako prati vojne vežbe Pacifičke flote koje su se održavale u zoni Kurilskih ostrva.

Naime, po tvrdnjama Ministarstva odbrane Ruske Federacije, izdata su dva upozorenja na ruskom i englaskom jeziku posadi nuklearne podmornice da sa plovilom napusti teritorijalne vode Rusije, što su prema ruskim tvrdnjama američki moranari odbili, zbog čega je angažovan razarač da protera podmornicu, koja je kako se navodi posle niza manevara napustila teritorijalne vode Rusije.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track