STUDENTKINJA PRONAĐENA MRTVA U HOTELSKOJ SOBI: Dečko joj ubrizgao drogu da bi je "oslobodio patnje"
Foto: - / Panthermedia / Profimedia

užas

STUDENTKINJA PRONAĐENA MRTVA U HOTELSKOJ SOBI: Dečko joj ubrizgao drogu da bi je "oslobodio patnje"

Planeta -

Devetnaestogodišnja studentkinja iz Kine ubijena je u hotelskoj sobi u Solt Lejk Sitiju nakon što je osoblju Univerziteta u Juti poslat uznemirujući mejl u kojem je pisalo da je devojci ubrizgana droga.

Beživotno telo studentkinje koja i dalje nije identifikovana pronađeno je u hotelskoj sobi u petak. Mladić koji se predstavio kao njen dečko pisao je osoblju univerziteta da je devojci ubrizgao drogu kako bi je "oslobodio patnje".

Policajci su pingovali lokaciju mobilnog telefona žrtve kako bi je pronašli u hotelu, a po ulasku u sobu pronašli su muškarca pored njenog tela, prenosi Solt Lejk Tribjun.

Policajci su "odmah počeli da pružaju prvu pomoć devojci, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt", navodi se u saopštenju policijske uprave Solt Lejk Sitija.

Muškarac je navodno rekao policiji da su on i devojka napravili samoubilački pakt sa drogom kupljenom na Dark Veb-u koji je trebalo da olakša njihov plan.

-Tvrdio je da je ubio žrtvu, a zatim pokušao da se ubije tako što je navodno sebi ubrizgao drogu, saopštila je policija.

Muškarac još nije optužen u vezi sa smrću 19-godišnjakinje, koju je policija opisala kao "sumnjivu". Istražitelji su, međutim, rekli da istražuju njenu smrt "kao ubistvo u vezi sa nasiljem u porodici".

Osumnjičeni mladić i devojka su bili u romantičnoj vezi i živeli su zajedno, saopštila je policija.

Ovo je drugi kineski student koji je ubijen na Univerzitetu Juta u poslednjih pet godina.

Portparol univerziteta potvrdio je da je 26-godišnji muškarac, koji se nalazi u policijskom pritvoru, takođe međunarodni student iz Кine, navodi Tribjun, prenosi Jahu njuz.

On je sredinom januara optužen zbog navodnog napada na nekoga nedaleko od motela u koji ga je policija privela, ali nije odmah jasno ko je žrtva. Ročište u tom slučaju zakazano je za 16. februar.

U saopštenju poslatom u petak, zvaničnici Univerziteta u Juti izneli su svoje žaljenje porodici i prijateljima žrtve i iskoristili incident da skrenu pažnju na nasilje u porodici.

- Smrt svake mlade osobe koja samo što je zakoračila u odrasli život je poražavajuća. I, nažalost, nasilje u porodici je rasprostranjenije nego što mnogi od nas znaju, čak i među studentima - navodi se u saopštenju.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track