ZELENSKI SE OBRATIO UKRAJINCIMA Nama su rekli da će napad biti 16. februara, mi ćemo od tog dana napraviti dan jedinstva VIDEO
Foto: EPA / Sergey Dolzhenko

ukrajina

ZELENSKI SE OBRATIO UKRAJINCIMA Nama su rekli da će napad biti 16. februara, mi ćemo od tog dana napraviti dan jedinstva VIDEO

Planeta -

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da im je rečeno da će Rusija u sredu krenuti u napad na zemlju, a da će Ukrajina od tog dana napraviti dan jedinstva.

Veliki ljudi velike zemlje! Pred našom zemljom su bili ozbiljni spoljni i unutrašnji izazovi koji od mene i svakog od nas zahtevaju odgovornost, poverenje i konkretne akcije, rekao je Zelenski u videu na Fejsbuku.

- Preti nam veliki rat, a datum invazije je određen, rekao je on, aludirajući na izveštaje da je predsednik Bajden rekao saveznicima da bi ruska invazija na Ukrajinu mogla da počne negde ove nedelje, prenosi Njujork post.

-Rečeno nam je da će 16. februar biti dan napada, ali ćemo ga učiniti Danom jedinstva, dodao je Zelenski.

-Već sam potpisao odgovarajući dekret. Na ovaj dan ćemo svuda istaći nacionalne zastave i nositi plave i žute trake da pokažemo celom svetu naše jedinstvo, rekao je on u video poruci.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track