MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA UKRAJINE Cilj ruske ofanzivne vojne operacije je uništavanje ukrajinske države
Foto: Printscreen/Twitter

invazija na ukrajinu

MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA UKRAJINE Cilj ruske ofanzivne vojne operacije je uništavanje ukrajinske države

Planeta -

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin najavio je početak novog talasa agresije protiv Ukrajine.

Cilj ruske ofanzivne vojne operacije je uništavanje ukrajinske države, zauzimanje ukrajinske teritorije silom i uspostavljanje okupatorske kontrole.

Ruska vojska izvršava napade na mirne ukrajinske gradove iz raznih pravaca, uključujući privremeno okupirani Donbas i Krim, kao i severoistočni region.

00:34

Trenutak eksplozije na aerodromu u Ukrajini

Ovo predstavlja čin rata, napad na suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, grubo kršenje Povelje UN i osnovnih normi i principa međunarodnog prava.

Ukrajina je aktivirala svoje pravo na samoodbranu u skladu sa međunarodnim pravom.

Borbeni duh ukrajinske vojske je visok, naši branioci su spremni da daju odlučan odboj državi agresoru i svom snagom će braniti ukrajinsku zemlju.

Ukrajina poziva međunarodnu zajednicu da odmah reaguje. Samo ujedinjeni i odlučni koraci mogu zaustaviti agresiju Vladimira Putina protiv Ukrajine.

Naši partneri moraju odmah da aktiviraju paket novih sankcija. Takođe pozivamo prijateljske prestonice da nastave da jačaju odbrambene sposobnosti naše države pružanjem naoružanja i vojne opreme.

Od našeg zajedničkog odgovora sada ne zavisi samo bezbednost građana Ukrajine, već i bezbednost građana širom Evrope i budućnost svetskog poretka.

Kurir.rs

Bonus video:

00:14

Uznemirujuća scena! Nastradalo dete na ulicama u Ukrajini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track