KREMLJ SE OGLASIO O NAPADU NA UKRAJINU: Trajaće koliko bude bilo potrebno! Moramo da isteramo naciste iz zemlje
Foto: EPA / Maxim Shipenkov

PUTIN NE STAJE

KREMLJ SE OGLASIO O NAPADU NA UKRAJINU: Trajaće koliko bude bilo potrebno! Moramo da isteramo naciste iz zemlje

Planeta -

Kremlj je danas saopštio da će vojna operacija protiv Ukrajine trajati koliko bude potrebno, zavisno od "rezultata" i "opravdanosti" i poručio da Rusi treba da podrže napad.

Rusija je pokrenula invaziju na Ukrajinu s kopna, iz vazduha i sa mora, što je najveći napad na drugu državu u Evropi nakon Drugog svjetskog rata i potvrda najvećih strahova Zapada.

Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je novinarima da Moskva želi da nametnute Ukrajini "neutralan status", demilitarizuje zemlju i ukloni "naciste" iz nje.

00:40

Stravično! Ukrajinski gradovi u plamenu, stanovnici u nikad većem strahu od najgoreg

"Trajanje (operacije) odrediće se na osnovu njenih rezultata i njene opravdanosti. O tome će odlučiti vrhovni zapovednik oružanih snaga, Vladimir Putin", rekao je Peskov.

Peskov je ponovio da Moskva ne želi da "okupira" Ukrajinu i da je budućnost "pitanje izbora ukrajinskog naroda".

"Teoretski gledano, Ukrajinu treba osloboditi i očistiti od nacista", rekao je portparol Kremlja ali nije odgovorio na pitanje da li Moskva smatra ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog "nacistom".

Prema njegovim rečima, odluku o napadu na Ukrajinu "nalagala je briga za budućnost" Rusije koja je nedeljama tražila od Zapada da obeća da Kijev nikada neće ući u NATO.

Kurir.rs

Bonus video:

01:21

Ukrijinski gradovi pusti, samo se čuje zvuk sirena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track