ZAŠTO PUTIN NOSI SAT NA DESNOJ RUCI I ŠTA TO GOVORI O NJEMU? Postao je "gospodar vremena" u svetu kada je pomenuo NUKLEARNO ORUŽJE
Foto: ap, epa

SVE SU OČI UPRTE U NJEGA, A teorije zavere su veoma aktuelne

ZAŠTO PUTIN NOSI SAT NA DESNOJ RUCI I ŠTA TO GOVORI O NJEMU? Postao je "gospodar vremena" u svetu kada je pomenuo NUKLEARNO ORUŽJE

Planeta -

Kada Vladimir Putin pogleda na sat, on blago podigne desnu ruku. Zašto ne levu kao ogromna većina na ovome svetu? Šta to govori o čoveku koji po nekima trenutno gospodari vremenom i sve oči su uprte u njega? Posebno nakon stavljanja nukleranih snaga u stanje pripravnosti.

Mnogi teoretičari zavera su skloni da svoje mišlenje daju o svemu pa i o tome zašto Putin nosi sat na desnoj ruci. Jedni su to odmah povezali sa džudoom i drevnom kineskom meditacijom "fukuri". Ona posebnu pažnju usmerava na energetske tačke na telu i uči da muškarci na levoj ruci imaju tri važne tačke od kojih je jedna bitna za rad srca. Ako se sat stavi na levu ruku, mogao bi da blikira te tačke, verovanja su teoretičara.

Vladimir Putin je majstor džudoa
Vladimir Putin je majstor džudoafoto: Profimedia

Drugi pak smatraju da je Putin levoruk i da je to razlog, odnosno da to što piše desnom rukom je samo "prikrivanje levorukosti".

Nadovezujući se na ovakva razmišljanja ima i onih koji su sve to povezali sa ambidekstrijom, odnosno urođenom ili stečenom sposobnošću pojedinih ljudi da jednako vešto koriste i levu i desnu stranu svog tela, pre svega ruku.

I Angela Merkel se čudila
I Angela Merkel se čudilafoto: EPA / Tolga Bozoglu

Međutim, ništa od svega toga. Razlog je kranje praktičan. Svojevremeno je sam Putin to objasnio:

- Nosim sat na desnoj ruci jer me tako ne žulja točkić mehanizma za navijanje. To je jedini razlog.

Vremenom je njegov odgovor izgleda zaboravljen. A priča je ponovo aktuelna, posebno sada kada njegov pogled na sat može biti presudan za čovečanstvo.

Kurir.rs

Bonus video:

01:26

Vladimir Putin na ruskom Savetu bezbednosti o međunarodnoj krizi u Ukrajini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track