LUKAŠENKO SLUČAJNO OTKRIO JOŠ JEDNU PUTINOVU METU? U obraćanju savetu bezbednosti pokazao mapu
Foto: Printscreen/Twitter

LUKAŠENKO SLUČAJNO OTKRIO JOŠ JEDNU PUTINOVU METU? U obraćanju savetu bezbednosti pokazao mapu

Planeta -

Beloruski predsednik i Putinov saveznik Aleksandar Lukašenko juče se obratio savetu bezbednosti.

Lukašenko je stajao ispred karte i štapom pokazivao planirano kretanje trupa i ciljeve u Ukrajini. Ali, navodi Indeks, tako je možda slučajno otkrio još jedan Putinov eventualni cilj - napad na Moldaviju.

Naime, kako se čini, karta prikazuje i kretanje trupa iz Odese dalje prema krajnjem jugozapadu Ukrajine i dalje u Moldaviju.

Beloruski novinar Tadeuš Giczan na Tviteru je objavio da karta izgleda kao stvarna mapa invazije.

"Prikazuje vojne objekte Ukrajine uništene projektilima iz Belorusije i smerove napada. Ukrajina je na karti podeljena u četiri sektora", naveo je i dodao da jedino napad iz Odese prema Moldaviji još jedini s karte nije ostvaren.

Još jedan novinar, Denis Kazakijevič je na Tviteru upozorio da Lukašenkova karta izgleda kao stvarna mapa invazije.

"Na današnjem obraćaju Lukašenko je, dok je lagao o 'hirurškoj operaciji', pokazao ono što izgleda kao stvarna mapa invazije", napisao je.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track