EKSPLOZIJA KOD ODESE U ukrajinskoj luci potonuo estonski brod, četiri člana posade nestala
Foto: Printscreen Youtube

mina?

EKSPLOZIJA KOD ODESE U ukrajinskoj luci potonuo estonski brod, četiri člana posade nestala

Planeta -

Teretni brod potonuo je kod ukrajinske luke Odesa nakon eksplozije.

Dva člana posade teretnog broda Helt u vlasništvu Estonije nađena su u čamcu za spasavanje na moru, rekao je Igor Ilves, generalni direktor menadžerske agencije "Vista Shipping Agency" sa sedištem u Talinu.

"Brod je konačno potonuo. Dva člana posade su u čamcu na vodi, a četiri su nestala. Ne znam gde su trenutno" rekao je on Rojtersu.

Estonija je članica NATO-a, što je izazvalo strahovanje da bi potonuće broda moglo da izazove još gori sukob u istočnoj Evropi, naročito jer pojedini mediji prenose nepotvrđene i neproverene informacije da je brod udario u podvodnu minu.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video:

10:04

PUTIN NAUČIO LEKCIJU ERDOGANA Pokušava da balansira između Rusije i Ukrajine JEDNA GREŠKA GA VEĆ SKUPO KOŠTALA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja