RUSKI DIPLOMATA: Vojska će opkoliti Kijev, a onda će im Putin dati ultimatum
Foto: AP/Emilio Morenatti

rat u ukrajini

RUSKI DIPLOMATA: Vojska će opkoliti Kijev, a onda će im Putin dati ultimatum

Planeta -

Ruski diplomata otkriva šta je Putinov plan?

Bivši zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Andrej Fedorov rekao je za Al Džaziru da je cilj ruskog predsednika Vladimira Putina da opkoli glavni grad Ukrajine Kijev, a zatim dati ultimatum predsedniku Volodomiru Zelenskom.

"Proglasio je vrlo jasan cilj da Ukrajinu, kakva je danas, treba promeniti", rekao je Fedorov iz Moskve.

“Poznajem ga dugi niz godina, neće stati. Najverovatnije će se u sledećih 5-6 dana vojna operacija proširiti na mnogo više teritorija, uključujući Odesu”, rekao je on.

Fedorov kaže da će "ruska vojska opkoliti Kijev, a onda će biti svojevrsni ultimatum za možda 24 sata da Zelenski podnese ostavku, da vlada podnese ostavku, da proglasi nešto poput privremene vlade ili nešto slično, jer s vojnog stajališta vrlo je opasno započeti vojni napad na Kijev - to može doneti veliku štetu”.

“Takođe, ne zaboravimo da Kijev igra vrlo važnu ulogu u istoriji Rusije: u Rusiji ga zovu majkom svih ruskih gradova”, dodao je on.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track