SPECIJALCI SE OBUČAVAJU ZA VAŽNU MISIJU U UKRAJINI?! Zelenski prvo odbio ponudu SAD, da li se sada sve menja?!
Foto: screenshot Youtube/24 Канал, Jamie Stead / Panthermedia / Profimedia

ruska invazija na ukrajinu

SPECIJALCI SE OBUČAVAJU ZA VAŽNU MISIJU U UKRAJINI?! Zelenski prvo odbio ponudu SAD, da li se sada sve menja?!

Planeta -

Komandosi SAS-a i američke specijalne snage navodno se obučavaju za visokorizično spasavanje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, kažu izvori.

Navodi se da se više od 70 britanskih elitnih vojnika pridružilo 150 iz američkih mornaričkih trupa u udaljenoj bazi u Litvaniji kako bi planirali smelu noćnu misiju.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je već odbio ponudu Amerike da bude evakuisan iz zemlje rekavši da mu treba municija, a ne prevoz.

Međutim, u međuvremenu se sigurnosna situacija oko ukrajinskog lidera pogoršala i navodno ekipe "Specnaza" (ruski specijalaci) tragaju za 44-godišnjim predsednikom, prenosi britanski tabloid San.

- Najverovatnija razumna opcija bi mogla da bude preseljenje Zelenskog iz Kijeva i da ga posle pokupe na određenoj lokaciji. Imamo avione, ali udaljenost je kritična, rekao je izvor.

Portparol Ministarstva odbrane rekao je da ne želi da komentariše ove navode.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video:

00:48

Šokantni snimci ogromnih eksplozija i prevrnutih tenkova u Ukrajini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track