ZELENSKI SE SNIMKOM RAZRUŠENOG PORODILIŠTA BESNO OBRAĆA ZAPADU: Dokle ćete biti saučesnik! Zatvorite nebo! Imate moć, a ljudskost?
Foto: Twitter video prtscr / Володимир Зеленський, AP

marijupolj

ZELENSKI SE SNIMKOM RAZRUŠENOG PORODILIŠTA BESNO OBRAĆA ZAPADU: Dokle ćete biti saučesnik! Zatvorite nebo! Imate moć, a ljudskost?

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodomir Zelenski objavio je dramatičan video snimak na kojem se vide posledice, kako navodi, napada ruskih trupa na porodilište u Marijupolju.

"Mariupolj. Direktan udar ruskih trupa na porodilište. Ljudi, deca su pod ruševinama. Koliko će još svet biti saučesnik ignorišući teror? Zatvori nebo odmah! Zaustavite ubistva! Imate moć, ali izgleda da gubite ljudskost.", napisao je Zelenski na Tviteru uz snimak unutrašnjosti razrušene zgrade.

Ukrajinski predsednik se ovom objavom obratio Zapadu od kojeg već danima traži da uvede zonu zabrane letenja nad Ukrajinom.

Dok Zelenski zaoštrava ton prema Zapadu očekujući "bržu i odlučniju reakciju", za sada od partnera dobija pomoć u naoružanju ali ne i naznake da bi zatvaranje neba bilo moguća opcija.

Podsetimo, čak ni nakon granatiranja nuklearne elektrane Zaporožje, što Rusija izričito negira, molbe Zelenskog da se hitno zatvori nebo nisu uslišene.

Portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs rekao je da Vašington nije spreman da podrži zonu zabrane letova iznad Ukrajine, jer bi to eskaliralo sukob sa Rusijom "na potpuno novi nivo".

Kurir.rs, Foto: Twitter video prtscr / Володимир Зеленський

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track