UKRAJINA OŽIVELA DUH KIJEVA: Vojska objavila sliku pilota koji ima poruku za Ruse!
Foto: Facebook

mit

UKRAJINA OŽIVELA DUH KIJEVA: Vojska objavila sliku pilota koji ima poruku za Ruse!

Planeta -

Ukrajinska vojska objavila je u petak fotografiju Duha Kijeva i njegovu poruku ruskim vojnicima: „Dolazim po vaše duše“.

Od početka rada u Ukrajini kruže legende o duhu Kijeva, a da li uopšte postoji, niko nikada nije znao. Reč je o mitskom borbenom pilotu ukrajinske vojske koji je oborio mnogo ruskih aviona.

Sada je Generalštab Ukrajine na svojoj Fejsbuk stranici objavio fotografiju na kojoj se vidi pilot sa crnim vizirom i kiseoničkom maskom u svom borbenom avionu MiG-29. "Zdravo ruski zlotvori, dolazim po vašu dušu“, stoji u pretećem saopštenju sa potpisom „Duh Kijeva“. Pilot na fotografiji pokazuje rakete u svom avionu.

Jedna od glasina je da je prvog dana borbe oborio čak šest ruskih aviona, a ukrajinski zvaničnici nisu potvrdili da li je stvaran ili samo urbana legenda.

Bilo to stvarno ili ne, činjenica je da Duh Kijeva značajno pomaže da se podigne moral ukrajinske vojske. Tako je i redovni motiv za viralne objave na društvenim mrežama.

Nijedan dokaz nije potvrdio da je Duh Kijeva definitivno stvaran. Ukrajinske odbrambene snage, međutim, tvrde da je sedam ruskih lovaca oboreno u četvrtak (25. februara). Čini se malo verovatnim da je šest od ovih sedam uništio jedan pilot s obzirom na veličinu Ukrajine i razmere sukoba, ali takođe nema dokaza koji bi sugerisali da su glasine lažne.

Kurir.rs/Net.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track