AMERIČKI SENATOR OPET POZIVA NA UBISTVO PUTINA? Nadam se da će biti uklonjen na ovaj ili onaj način
Foto: EPA

rat u ukrajini

AMERIČKI SENATOR OPET POZIVA NA UBISTVO PUTINA? Nadam se da će biti uklonjen na ovaj ili onaj način

Planeta -

Republikanski senator ponovio je svoj poziv da se ruski predsednik "ukloni".

Republikanac iz Južne Karoline, senator Lindzi Grejem koji je ranije ovog meseca ocenio da bi neko trebalo da ubije Vladimira Putina, ponovio je svoju ideju.

"Nadam se da će biti uklonjen, na ovaj ili onaj način“, rekao je Grejem novinarima u sredu u Vašingtonu. "Nije me briga kako će ga ukloniti. Nije me briga da li ćemo ga poslati u Hag i suditi mu. Samo želim da ode".

Grejem je navodno rekao da ubistvo Putina vidi kao poželjnu opciju za smenu ruskog predsednika, baš kao što je nagovestio u svojoj objavi na Tviteru početkom marta kada je pitao: "Ima li Bruta u Rusiji? Ima li uspešnijeg pukovnika Štaufenberga u ruskoj vojsci?"

Senator je juče ocenio da je "vreme da (Putin) ode".

"On je ratni zločinac. Voleo bih da je neko sredio Hitlera 1930ih. Dakle, da, Vladimir Putin nije legitimni lider. On je ratni zločinac”, rekao je on.

Ruski narod će "imati nultu budućnost“ ako nastavi da sledi Putina, rekao je Grejem i dodao da će se, ako SAD nastave sa naporima da pomognu Ukrajini da se odbrani kroz sankcije koje "guše rusku ekonomiju", snage u Rusiji podići i okončati krizu. "Mislim da je svetu bolje bez Putina – što pre to bolje, i nije me briga kako ćemo to da uradimo", rekao je on.

Grejemovi komentari došli su usred eskalacije antiruske retorike u Vašingtonu. Predsednik Džo Bajden nazvao je Putina "ratnim zločincem“ prvi put u sredu, dan nakon što je Senat podržao rezoluciju kojom se ruski predsednik tako označava.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track