ZELENSKI PORUČIO RUSIMA: Leševe vaših vojnika niko ne odnosi, to je 14.000 majki, očeva dece koje ne primećujete? VIDEO
Foto: Printscreen/Facebook

gubici

ZELENSKI PORUČIO RUSIMA: Leševe vaših vojnika niko ne odnosi, to je 14.000 majki, očeva dece koje ne primećujete? VIDEO

Planeta -

UKRAJINSKI predsjednik Volodimir Zelenskij poručio je Rusima da trupla njihovih vojnika leže po bojištima u Ukrajini i da ih nitko ne odnosi.

"U žarištima posebno teških borbi prve linije naše obrane preplavljene su leševima ruskih vojnika", rekao je on u najnovijoj videoporuci objavljenoj rano jutros.

"A te leševe, ta tela niko ne odnosi", dodao je Zelenski i ponovio da je od početka invazije na njegovu zemlju poginulo 14.000 Rusa.

Rekao je da može da razume da Rusija ima gotovo beskrajne rezerve vojnika i vojne opreme. "Ali želie bih da znam, građani Rusije - šta vam se dogodilo da niste primetili svoje gubitke?"

"To je 14.000 majki, 14.000 očeva, žena, dece, rodbine, prijatelja - a vi ne primećujete?", pitao je Zelenski.

Ukrajinske tvrdnje o broju poginulih ruskih vojnika ne mogu se nezavisno proveriti, niti se može utvrditi tačan broj ukrajinskih gubitaka.

Pre nedelju dana Kijev je saopštio da je u ruskoj invaziji poginulo oko 1300 ukrajinskih vojnika i 14.000 ruskih.

Rusija se samo jednom oglasila pre dve nedelje saopštivši da je izgubila 500 vojnika u Ukrajini.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track