RUSIJA OPET LANSIRALA HIPERSONIČNU RAKETU: Sa Krima gađano skladište goriva ukrajinske vojske
Foto: Printscreen/Twitter

rat

RUSIJA OPET LANSIRALA HIPERSONIČNU RAKETU: Sa Krima gađano skladište goriva ukrajinske vojske

Planeta -

Ruske snage gađače su danas ciljeve na teritoriji Ukrajine krstarećim raketama sa brodova u Crnom i Kaspijskom moru i hipersoničnom raketom lansiranom iz vazdušnog prostora Krima.

Portparol Ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je da je Rusija sinoć i jutros izvršila udare na vojnu infrastrukturu Ukrajine.

Krstareće rakete "Kalibar“ su lansirane iz voda Crnog mora na fabriku u Nižinu koja popravlja ukrajinska oklopna vozila oštećena u borbama, rekao je on.

"Rusija je ispalila krstareće rakete Kalibr iz Kaspijskog mora i hipersonične rakete Kinžal (Bodež) iz vazdušnog prostora Krima, poluostrva koji je Rusija anektirala 2014. godine, kako bi uništila skladište goriva koje koristi ukrajinska vojska", rekao je Konašenkov.

Skladište se prema navodima Frans presa nalazi u blizini naselja Kostjantinovka, u južnoj ukrajinskoj oblasti Nikolajev.

Konašenkov je rekao da su precizne rakete iz vazduha gađale ono što je opisao kao centar za obuku ukrajinskih oružanih snaga u blizini naselja Ovruč, u severnoj ukrajinskoj oblasti Žitomir.

Portparol je rekao da je tom prilikom ubijeno na desetine ukrajinskih boraca i stranih plaćenika.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Rojters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja