ZELENSKI Spreman sam za pregovore sa Putinom, ali ako ne uspeju, preti nam Treći svetski rat
Foto: AP

oglasio se ukrajinski predsednik

ZELENSKI Spreman sam za pregovore sa Putinom, ali ako ne uspeju, preti nam Treći svetski rat

Planeta -

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski rekao je u nedelju da je spreman da pregovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, ali je upozorio da ako bilo koji pokušaj pregovora ne uspe, to može da znači da bi borba između dve zemlje dovela do Trećeg svetskog rata.

- Spreman sam za pregovore sa njim. Spreman sam već dve godine. I mislim da se bez pregovora ne možemo okončati ovaj rat, rekao je Zelenski u ekskluzivnom intervjuu za CNN u nedelju ujutro.

Kako je istakao, ako postoji samo 1 odsto šanse da se zaustavi ovaj rat, smatra da treba da se iskoristi ta šansa.

-Moramo to da uradimo. Mi svakodnevno gubimo ljude, nevine ljude na terenu, rekao je on.

- Ruske snage su došle da nas istrebe, da nas ubiju. I možemo da pokažemo da su naš narod i naša vojska dostojanstveni i da smo u stanju da zadamo snažan udarac i u stanju smo da uzvratimo udarac, poručio je on.

Ali, nažalost, kako dodaje, to dostojanstvo neće sačuvati živote.

- Dakle, mislim da moramo da iskoristimo bilo koji format, svaku šansu da bismo imali mogućnost pregovora, mogućnost razgovora sa Putinom. Ali ako ti pokušaji ne uspeju, to bi značilo da je ovo Treći svetski rat, zaključio je Ukrajinski lider.

* Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Bonus video:

00:42

Potresan snimak! Ukrajina: Plamen odneo sve, vatrogasci se jedva izborili sa ovom pretnjom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track