OD AVIONA BUKTINJE NIJE OSTALO NIŠTA: Pogledajte mesto pada kineskog boinga 737, jeziv prizor (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

srušio se sa više od 130 putnika i članova posade

OD AVIONA BUKTINJE NIJE OSTALO NIŠTA: Pogledajte mesto pada kineskog boinga 737, jeziv prizor (VIDEO)

Planeta -

GUANGDŽU - Putnički avion boing 737 sa 132 putnika i članova posade kineske aviokompanije Čajna istern erlajns pao je jutros na jugu Kine, javljaju strani mediji.

LET U SMRT SA 8.000 METARA, SNIMAK PADA KINESKOG BOINGA S VIŠE OD 130 LJUDI Vertikalno jurio ka tlu, udario u brdo pa se zapalio

Naime, avion kompanije Čajna istern erlajns (China Eastern Airlines) sa 132 putnika i članova posade srušio se na jugozapadu Kine, potvrdila je i kineska uprava za civilnu avijaciju (CAAC).

1 / 6 Foto: Printscreen/Twitter

Kako očevici javljaju na društvenim mrežama, avion je počeo da pada vertikalno ka zemlji sa visine od čak 8.000 metara, udario u brdo i potom se zapalio i pretvorio u buktinju.

Tviterom kruži i navodni video pada i navodni video-snimak mesta pada na kojem se vidi da od palog boinga 737 nije ostalo gotovo ništa.

Mesto pada kineskog boinga 737

Kineska uprava je saopštila da je u avionu bilo 123 putnika i devet članova posade, ispravljajući prethodne izveštaje prema kojima je u letelici bilo 133 ljudi.

Boing-737 srušio se blizu grada Vudžua, u regionu Gangsi, i izazvao požar na planini, javila je javna televizija Si-Si-Ti-Vi (CCTV).

Zabeležen trenutak pada

Kina, Guandžou, Boing 737, pao
foto: Printscreen/Twitter

Prema lokalnim medijima avion MU5735 kompanije "China Easter Airlines" poleteo je nešto posle 13.00 po lokalnom vremenu (6.00 po srednjoevropskom) iz jugozapadnog grada Kunminga. Leteo je za južni grad Kanton, udaljen oko 1.300 kilometara.

Avion, čajna Istern, Srušio, sruseni, Boing, Boing 737, boing 737-800, china eastern
foto: Printskrin

Letelica je izgubila kontakt iznad grda Vudžua, u planinskoj oblasti Gangsi, navela je kineska uprava za civilnu avijaciju (CAAC).

"Potvrdjeno je da se avion srušio", navodi se u kratkom saopštenju i dodaje da je "radna grupa" poslata na mesto nesreće.

Nesreća je izazvala požar na planini, javila je javna televizija CCTV navodeći da su spasilačke ekipe poslate na lice mesta.

Boing 737, pao avion, Kina
foto: Printscreen/Twitter

Uprava za civilnu avijaciju navela je da je poslat tim zvaničnika na mesto nesreće a vatrogasna služba Guangsija je saopštila da se radi na obuzdavanju planinskog požara izazvanog udesom.

PAO BOING 737 SA 132 PUTNIKA I ČLANOVA POSADE, STRAŠNA TRAGEDIJA Prvi snimci olupine aviona u Kini, bukti šuma na mestu pada VIDEO

Satelitski snimci Nase pokazuju veliki požar u oblasti gde se avion srušio, prenosi agencija AP.

Za sada nema komentara od aviokompanije Čajna Istern. To je jedna od tri vodeće kineske aviokompanije koja obavlja desetine domaćih i medjunarodnih ruta na 248 destinacija.

Avionske nesreće su relativno retke u Kini u zemlji gde je vrlo razvijen aviosaobraćaj poslednjih decenija i gde su bezbednosne mere vrlo stroge. Poslednja veća nesreća dogodila se u avgustu 2010. kada je stradalo gotovo 50 ljudi.

Kurir.rs/Beta

Bonus video:

01:02

JEZIVA NESREĆA! BEŽALI OD RATA U UKRAJINI PA AUTOBUSMOM SLETELI S PUTA U ITALIJI

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track