PAKLENO BRZA I DRSKA PLJAČKA ZLATARE: Razbojnici na Beverli Hilsu macolom razbili izlog, za par sekundi ukrali milione! VIDEO
Foto: Printscreen/Instagram

bruka

PAKLENO BRZA I DRSKA PLJAČKA ZLATARE: Razbojnici na Beverli Hilsu macolom razbili izlog, za par sekundi ukrali milione! VIDEO

Planeta -

Kamere su snimile brzinsku pljačku zlatare na Beverli Hilsu u kojoj je radnja izgubila milione dolara u nakitu.

Vlasti su saopštile da su petorica pljačkaša stigla ukradenim automobilom, ali su ga napustili, bežeći drugim, nepoznatim vozilom.

Grupa se vidi na video snimku sa, kako policija kaže, maljem, koji je razbio prednji prozor prodavnice. Zatim su poleteli sa nekoliko predmeta.

Neki od lopova primećeni su u duksericama sa kapuljačom i trenirkama, dok je nekoliko nosilo hirurške maske.

Peter Sedhi, vlasnik prodavnice, tvrdi da je oduzeta roba procenjena između 3-5 miliona dolara, a samo jedna ogrlica vredi skoro 500.000 dolara.

Sedgi je dodao da je mislio da je čuo pucnje i izašao je napolje sa pištoljem.

„Doslovno je zvučalo kao pucnji, pa sam rekao svom osoblju, svi dole na pod“, rekao je Sedgi.

Zaposleni su pritisnuli dugme za paniku u prodavnici i Sedgi je sačekao dok buka ne prestane da bi izašao napolje.

Vesli Aframijan, koji je vlasnik preduzeća u susedstvu, rekao je novinarima da je pokušao da zaustavi osumnjičenog pre nego što je pobegao.

„Gledam napolje, vidim, ima pet momaka sa maljevima, sekirama, čekićima, lupaju po prozoru“, rekao je Aframijan. „I znate, mi smo zlatara, oni su zlatara. Dobri smo prijatelji sa njima. Oni su veoma dobri ljudi. Samo sam reagovao i pokušao da ih zaustavim.'

Rekao je da je uspeo da udari nogom jednog od pljačkaša i da je uspeo da zgrabi neke od satova koje su pokušavali da ukradu.

Krađa je u poslednje vreme postala problem cele države u Kaliforniji, sa trendom koji se proširio od San Franciska do oblasti LA.

Kurir.rs/Daily Mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja