ŽIVOTINJE U EKOPARKU U HARKOVU UGROŽENE ZBOG RAKETIRANJA I GLADI: Mnoge su puštene u nadi da će se snaći da prežive u divljini!
Foto: Facebook video / Фельдман Экопарк

teška situacija

ŽIVOTINJE U EKOPARKU U HARKOVU UGROŽENE ZBOG RAKETIRANJA I GLADI: Mnoge su puštene u nadi da će se snaći da prežive u divljini!

Planeta -

Osoblje ekoparka u blizini ukrajinskog grada Harkova pustilo je na slobodu deo jelena, losova, crvenih vukova i deo ptica, koji mogu da prežive u prirodnom staništu, jer nisu u stanju da im obezbede ishranu, javlja BBC.

Upravnik ekoparka Vitalij Ilčenko izjavio je da su deo ovog parka zauzele ruske snage i da su tri radnika "ubijena dok su pokušavala da dopreme hranu životinjama".

Životinje koje su puštene na slobodu mogu da prežive, ali lavovi i tigrovi koji su ostali u parku, mogu umreti od gladi, dodao je Ilčenko.

Isti problem imaju i zaposleni u državnom zoološkom vrtu u centru Harkova.

"Našim majmunima je potrebno voće i povrće, našim grabljivicana meso", navela je zamenica upravnika zoološkog vrta Karina Detjuk.

Zaposleni, kako je rekla, čine sve da životnje održe u životu, a "naši vukovi zavijaju gore od sirena za vazdušni napad, što nam je veoma teško da slušamo".

Upravnica Skloništa za divlje životinje u blizini međunarodnog aerodroma u Kijevu Natalija Popova ističe da su životinje pod stresom zbog ruskog granatiranja, a mnoge od njih su se povredile skačući po kavezu.

"Jedna lavica je povredila šapu i nije mogla da stane na nju. Mlada srna se bacila na zid i slomila vrat", navela je Popova.

Kurir.rs / Fonet, Foto: Facebook video / Фельдман Экопарк

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track