RASTU TENZIJE! AMERIČKI RAZARAČ UPLOVIO U BALTIČKO MORE, RUSI GLEDAJU! Komandant SAD: Cilj je da pokažemo američko prisustvo VIDEO
Foto: Johan NILSSON / AFP / Profimedia

stIGLI U LUKU GDANJSK

RASTU TENZIJE! AMERIČKI RAZARAČ UPLOVIO U BALTIČKO MORE, RUSI GLEDAJU! Komandant SAD: Cilj je da pokažemo američko prisustvo VIDEO

Planeta -

Američki razarač US S "Forest Šerman" sa raketnim lanserom i oružjem različitog kalibra prispeo je danas u poljsku luku Gdanjsk. Razarač će ostati u Gdanjsku do kraja marta, prenose poljski mediji.

"Stigli smo u luku Gdanjsk u rutinsku posetu. Naš cilj je da pokažemo američko prisustvo na Baltičkom moru i uverimo naše saveznike NATO da možemo da reagujemo brzo na svaku potencijalnu agresiju u regionu", rekao je komandant američke mornarice Met Zablik.

On je takođe rekao da će američki vojnici pomagati Gdanjsku u pružanju humanitarne pomoći izbeglicama iz Ukrajine.

Više od 2,25 miliona pobeglo iz Ukrajine u Poljsku

Više od 2,25 miliona ljudi pobeglo je u Poljsku iz Ukrajine od početka ruske invazije. Poljska graničarka kaže da je broj prelazaka granice u poslednje vreme opao, ali da je u subotu došlo do blagog povećanja.

Pre početka rata, Poljska je bila dom velike ukrajinske zajednice i većina izbeglica je u početku otišla kod porodice i prijatelja koji su već ovde živeli. Kako su nedelje prolazile, dolazi sve više žena i dece koji nemaju gde da ostanu. Hiljade Poljaka otvorilo im je svoje domove, ali to je privremeno rešenje.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track