RUSIJA NE ODUSTAJE OD EKONOMSKE BOMBE Peskov o detaljima naplate ruskog gasa u rubljama: Svakako ga nećemo davati besplatno!
Foto: AP

brutalno

RUSIJA NE ODUSTAJE OD EKONOMSKE BOMBE Peskov o detaljima naplate ruskog gasa u rubljama: Svakako ga nećemo davati besplatno!

Planeta -

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima da je plaćanje ruskog gasa u rubljama u toku.

Sada se razrađuju modaliteti plaćanja ruskog gasa u rubljama, ali sa potpunom sigurnošću možemo reći da Rusija definitivno neće isporučivati gas besplatno“, rekao je Peskov, navodi ruska agencija.

"Proces nabavke je veoma, veoma komplikovan. Ovo nije kupovina proizvoda u prodavnici koju plaćate na blagajni, dakle, ovo je isporuka, plaćanje, ovo je proces razvučen kroz vreme", opisao je Peskov i dodao da je relevantno u toku su dogovori ministarstva sa Gaspromom.

Podsetimo, Putin je naredio da se do 31. marta sprovedu mere za promenu valuta plaćanja ruskih energenata uprkos tome što su ugovorima precizirane i druge valute, poput evra i dolara. Druge zemlje optužuju Putina za kršenje sporazuma i poručuju da se potpisani sporazumi moraju poštovati.

RIA Novosti pišu da rusko Ministarstvo finansija očekuje da će se zapadne zemlje prilagoditi odluci o konverziji valuta u rublje.

Rusija je najveći izvoznik gasa u Evropu.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track