ZEMLJORADNJA STIGLA U UKRAJINU Miniranje sa distance prvi put isprobano kod Harkova u smeru napada Ukrajinaca! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

Prikazan na paradi 2020

ZEMLJORADNJA STIGLA U UKRAJINU Miniranje sa distance prvi put isprobano kod Harkova u smeru napada Ukrajinaca! VIDEO

Planeta -

Ruska vojska u invaziji na Ukrajinu počela je da koristi različite borbene sisteme. Rat u Ukrajini je kao i svaki rat prava stvar da se određeni sistemi borbeno provere, a ne samo da se vide na majskoj paradi na Crvenom trgu. Takav sistem je i uređaj za daljinsko razminiranje poznatiji kao zemljoradnja "Zemledelie", koju neki pogrešno prevode kao poljoprivreda i zemljoradnik.

Naime, ovaj sistem proveren je kako je saopšteno u okolini Harkova, a neki su ga zamenili za terombarično oružje Tosočka TOS-2.

Inače, ruska vojska je ovim sistemom raketirala kako se pretpostavlja očekivane pravce kretanja ukrajinske vojske u okolini Harkova.

Naime, javnost je prvi put ovaj raketni sistem videla u maju 2020.: U i ptanju je daljinski sistem za miniranje.

Ovaj inženjerijski sistem razvijne je u pogonu TEHMAŠ. Sistem je montiran na kamion marke KAMAZ 6560 8х8. Na zadnjem delu vozila nalaze se dva bloka sa po 25 lansera. Jedan projektil kalibra 122 mm smešten je u jednoj lansirnoj cevi i može da nosi do tri mine, pa se pretpostavlja da dejstvom svih 50 cevi može biti lansirano 150 mina na daljinama od 5 do 15 kilometara.

Bojeve glave mogu sadržati različite tipove minskih ubojnih sredstava, a da sistem pri tome beležei na Komandno inforamcionom sistemu zonu gde su mine postavljene i omogućava da se iste daljinskim putem unište, ako je to potrebno.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track