KEŠ SA NEBA ZA SIROTINJU LOS ANĐELESA: Najugroženjiji će mesečno dobijati po 1.000 dolara!
Foto: Shutterstock

pilot program

KEŠ SA NEBA ZA SIROTINJU LOS ANĐELESA: Najugroženjiji će mesečno dobijati po 1.000 dolara!

Planeta -

Stanovnici okruga Los Anđeles koji se bore da sastave kraj s krajem mogli bi da dobiju dodatnu pomoć u okviru pilot programa koji bi davao 1.000 dolara svakog meseca direktno u njihove džepove.

Zvaničnici okruga pokrenuli su program "Dišite", kojim bi se obezbedila zagarantovana sredstva za 1.000 stanovnika sa niskim primanjima.

"Potrebna su nam dokazana i raznolika rešenja za ekonomske izazove sa kojima se svakodnevno susreću milioni naših stanovnika koji se šire u zajednicama i sežu duboko u porodice, što dovodi do višegeneracijskog siromaštva", rekla je nadzorni odbor okruga LA-Drugog okruga Holi Mičel tokom konferencije za novinare u četvrtak.

„Zagarantovani prihod je samo jedno, ali moćno oruđe koje možemo koristiti da pomognemo u borbi protiv siromaštva i ostvarimo pravičan oporavak.

Mičel i nadzorni odbor okruga L.A. Šila Kul, koja predstavlja treći okrug, pokrenuli su program, koji je odbor odobrio 18. maja.

Da bi se kvalifikovali za program, kandidati moraju imati 18 godina ili više i da žive u oblasti sa niskim primanjima ili radničkoj klasi u okrugu L.A.

Kandidati takođe moraju pasti ispod prosečnog srednjeg prihoda okruga LA - za četvoročlanu porodicu, to znači da moraju da zarade ispod 96.000 dolara.

Jedna osoba mora zaraditi ispod 56.000 dolara da bi se kvalifikovala.

„Tok ove pandemije otkrio je veliki broj stanovnika okruga koji žive na ivici finansijske krize, sa nedovoljnom ušteđevinom da prebrode gubitak posla, hitnu medicinsku pomoć ili veliku popravku automobila“, rekao je Kul u saopštenju za javnost.

„Ovaj program zagarantovanog prihoda će pomoći da se stanovnicima pruži prostorija za disanje koja im je potrebna da bolje prebrode te krize“, dodala je ona.

Ejmi Bet Kastro, docent na Centru za istraživanje garantovanog prihoda Univerziteta u Pensilvaniji, pozdravila je program.

"Ima toliko toga što još uvek ne znamo o moći bezuslovnog novca tokom dužeg vremenskog perioda", rekao je Kastro.

„Sa trogodišnjim pilotom, otvara mogućnost porodicama da postave veće ciljeve nego što smo videli u drugim eksperimentima, a takođe daje kreatorima politike priliku da nauče kako bezuslovna gotovina funkcioniše zajedno sa drugim programima tokom vremena.

Kurir.rs/NY Post

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track