RUSI ZAPLENILI 4 UKRAJINSKA TENKA: Bili su modernizovani po NATO standardima VIDEO
Ilustracija, Foto: Vyacheslav Madiyevskyi / Zuma Press / Profimedia

sumnjivo

RUSI ZAPLENILI 4 UKRAJINSKA TENKA: Bili su modernizovani po NATO standardima VIDEO

Planeta -

Jedinica ruskih specijalnih snaga u Černigovskoj oblasti na severu Ukrajine zarobila je grupu modernizovanih tenkova, a neprijateljske posade su se povukle bez otpora, navodi se na snimku koji je objavilo Ministarstvo odbrane Rusije, prenosi RIA Novosti

Video prikazuje grupu od četiri ukrajinska tenka T-64BV. Konkretno, municija je prikazana skladišta, uključujući i onu ubačenu u karusel autopunjača. Borbena vozila nemaju vidljiva oštećenja.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, za razliku od osnovnih borbenih vozila, ovi ukrajinski tenkovi su opremljeni noćnim termovizijskim nišanima i uređajima za posmatranje, kao i komunikacionom i navigacionom opremom u NATO stilu. „Izviđačka grupa je imala zadatak da izvidi deonicu autoputa Černihiv – Gomel. Tokom izviđanja otkrivena je lokacija dve jedinice tenkova T-64... Posada tenkova nije pružila otpor – povukla se. oprema je dopremljena na mesto privremenog razmeštaja“, rekao je pripadnik grupe specijalnih snaga.

On je dodao da su vozila potpuno naoružana i spremna za upotrebu. Prema njegovim rečima, jedinice Oružanih snaga Rusije su se učvrstile na autoputu na strateški važnom pravcu Černigov-Gomelj, što je omogućilo nesmetani transport tereta i vojne tehnike.

Kurir.rs/RIA Novosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track