03:26

GORAN PETRONIJEVIĆ TVRDI DA ZBOG 3 RAZLOGA PUTINU NE MOŽE DA SE SUDI U HAGU

ukrajinska kriza

PUTINU NE MOŽE DA SE SUDI U HAGU, a Bajden je poslednji koji treba da priča o zločinima: ADVOKAT PETRONIJEVIĆ NAVEO 3 RAZLOGA!

Planeta -

Advokat Goran Petronijević istakao je da postoje tri razloga zbog kojih predsedniku Vladimiru Putinu ne može da se sudi u Hagu

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da predsedniku Rusije Vladimiru Putinu treba da se sudi za ratne zločine i dodao da će tražiti dodatne sankcije nakon prijavljenih svirepih ubistava u Ukrajini.

On je naveo da moraju da se prikupe svi detalji kako bi moglo da bude održano suđenje za počinjene ratne zločine. Mnogi zapadni zvaničnici ponovili su ovu tvrdnju.

O ovoj temu su za televiziju Kurir govorili advokat Goran Petronijević i prof. dr Dragan Radenović.

Advokat Goran Petronijević smatra da je predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden "poslednji koji treba da priča da se nekome sudi".

Goran Petronijević
foto: Kurir televizija

- Bajden svojim ponašanjem u poslednje vreme podseća na džeparoša koji odžepari, izađe iz autobusa i počne da viče "držite lopova". Dakle, poslednja osoba na ovoj planeti koja može da priča da se sudi nekome je on i njegova administracija, koja izaziva brojne sukobe i kao produkt takvih sukoba je stradanje civila širom sveta - rekao je advokat Goran Petronijević za Kurir televiziju u jutarnjem programu.

Advokat Goran Petronijević u razgovoru s voditeljima Redakcije Oljom Lazarević i Gornaom Anđelkovićem tvrdi da zbog tri razloga lideru Ruske Federacije ne može da se sudi u Hagu, a prvi je taj što Rusija ne potpada pod nadležnost stalnom krivičnom sudu u Hagu.

Goran Petronijević
foto: Kurir televizija

- Nadležnost stalnog krivičnog suda sa sedištem u Hagu se ne prostire na teritoriju Rusije. Rusija nije potpisnica tog sporazuma, kao ni Sjedinjene Američke Države, nažalost, jer bi pravda trebalo da za sve bude ista, kao i pravo. Rusija je u prvom trenutku dala potpis i saglasnost za rad tog suda i prihvatila. Kada je shvatila da Velika Britanija i SAD nisu, onda je povukla svoj potpis. Dakle, taj se sud ne može odnositi na zemlju koja nije potpisnica tog statuta. Drugo je, faktičko stanje. Da li neko može da zamisli da to uradi lideru jedne takve zemlje. Treća stvar je kopi-pejst svega što se dešavalo na ovim prostorima, što se u Buči dogodilo ili nije. Toga smo se mi ovde nagledali, ali i svet. Sve to je čista režija - rekao je advokat Goran Petronijević.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

05:26

ČANAK O INVAZIJI RUSIJE NA UKRAJINU: Putin poslao 16.000 Čečena da ubijaju PRAVOSLAVNU BRAĆU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track