ŽENA (32) PLATILA 25.000 DOLARA DA BI KLONIRALA MRTVU MAČKU: Ona je bila moja SRODNA DUŠA!
Foto: Printscreen/ITV

bizarno

ŽENA (32) PLATILA 25.000 DOLARA DA BI KLONIRALA MRTVU MAČKU: Ona je bila moja SRODNA DUŠA!

Planeta -

Žena iz Teksasa otkrila je da je platila 25.000 dolara za kloniranje svoje mrtve mačke jer je ona, kako je rekla, bila njena srodna duša.

Keli Anderson (32) iz Teksasa ispričala je da je bila veoma uznemirena kada je njena petogodišnja ljubimica Čai uginula 2017.

Anderson je svoju mačku opisala "kao nešto najbliže srodnoj duši"

"Izgubila sam je veoma mlada, pa kada je preminula, setila sam se razgovora koji sam vodila sa svojom cimerkom o kloniranju i obratila sam se organizaciji ViaGen Pets. Bel je ušla u moj život tek prošle godine", ispričala je ona ITV-u.

Tvrdi da je njena Bel "definitivno bila vredna čekanja" jer je deo Čai, budući da imaju isti DNK.

ViaGen Pets, sa sedištem u Teksasu, klonira konje i stoku već 17 godina, a pre tri i po godine počeli su da kloniraju mačke i pse. Kloniranje psa košta 50.000 dolara, dok je mačka sada 35.000 dolara - kompanija je nedavno povećala naknadu za 10.000 dolara kako bi pokrila rastuće troškove.

Razlika u ceni je zbog toga što psi imaju teranje samo jednom ili dva puta godišnje, dok je reproduktivni ciklus mačaka mnogo češći.

Za kloniranje kućnog ljubimca, potrebna su im najmanje dva uzroka kože za prikupljanje DNK, koji se skidaju sa stomaka ili unutrašnjeg dela nogu.

Na pitanje voditeljke jutarnjeg probrama ITV da li je Bel ista Čai, Anderson je rekla da je Bel "svoja" i da "nikada nije očekivala da će ona biti Čai“.

"Nikada nisam želela da ona bude Čai, što mi je izgledalo kao zamena. Ona je deo Čai, a to mi je to najvažnije".

Objasnila je da je, iako je usvojila dve druge mačke želela da klonira baš Čai jer je uginula mlada pa nisu provele dovoljno vremena zajedno.

Na kritike da je bacila novac, odgovara: "25.000 dolara je definitivno mnogo novca, ali ljudi to troše na automobile svaki dan ili više i niko ništa ne govori o tome".

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track