NA RED DOŠLA I PUTINOVA DECA: Marija i Katerina, ćerke predsednika Rusije, na udaru nove runde američkih sankcija!
Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube, AP Alexei Nikolsky

zaoštravanje

NA RED DOŠLA I PUTINOVA DECA: Marija i Katerina, ćerke predsednika Rusije, na udaru nove runde američkih sankcija!

Planeta -

Na udaru nove ture američkih sankcija našle su se od danas i ćerke predsednika Rusije Vladimira Putina, Marija i Katerina, potvrdio je američkim medijima jedan zvaničnik SAD

"Strašna brutalnost u Buči je tragično razjasnila odvratnu prirodu Putinovog režima, a danas, u skladu sa saveznicima i partnerima G-7, pojačavamo najteže sankcije ikada izrečene velikoj ekonomiji", rekao je stariji zvaničnik Bajdenove administracije novinarima u sredu.

Nova runda sankcija uključuje zabranu svih novih investicija u Rusiji, pojačavanje do "potpune blokade" dvema velikim finansijskim institucijama u Rusiji - Sberbanka i Alfa banka, sankcije zvaničnicima ruske vlade i članovima njihovih porodica uključujući i Putinove ćerke.

Uz sankcije protiv Putinovih ćerki, na meti kaznenih mera SAD su i premijer Rusije Mihail Mišustin, supruga i deca ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i članovi Saveta bezbednosti Rusije, uključujući bivšeg premijera i šefa države Dmitrija Medvedeva.

Sankcije podrazumevaju isključenje iz američkog finansijskog sistema svih članova uže Putinove porodice i zamrzavanje sve imovine koju imaju u SAD.

Marija Voroncova (37) je najstarija Putinova ćerka, a po zanimanju je pedijatar-endokrinolog. Voroncova je studirala biologiju na Univerzitetu u Sankt Peterburgu, a diplomirala je medicinu na Univerzitetu u Moskvi.

Marija Voroncova, 0535210356
foto: Profimedia

Ona je, kako su mediji svojevremeno preneli, ujedno i Putinov savetnik u genetskom inženjeringu. Porodica i prijatelji je navodno zovu Maša, a to je i ime Putinove majke.

Katerina Tihonova, Putinova ćerka
foto: Profimedia / Andrei Rublev's Museum

Mlađa Putinova ćerka je Jekatarina Tihonova, ili samo Katerina. Završila je nemačku školu u Moskvi. U braku je bila od 2013. godine, kada se udala za Kirila Šamalova. par se razveo 2018. godine. Katerina inače ne nosi očevo prezime, već je, kako su mediji naveli, uzela prezime svoje bake po majci.

Za njenog bivšeg muža se navodi da je sin Nikolaja Šamolova, suvlasnika Ruske banke i dobrog Putinovog prijatelja. Kiril Šamolov je jedan od najmlađih milijardera na svetu, a prema Forbsovoj listi od pre nekoliko godina, njegovo bogatstvo je tada procenjeno na više od 1,3 milijarde dolara.

Kurir.rs / ABC News, Foto: Profimedia, Printscreen/Youtube, AP Alexei Nikolsky

Bonus video:

00:39

PORUKA DŽOZEFA BAJDENA: Putin nije uspeo da podeli NATO, član 5 VIDIM KAO SVETU OBAVEZU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track