I BRITANCI SANKCIONIŠU PUTINOVE ĆERKE: Ciljamo na raskošan život unutrašnjeg kruga Kremlja
Foto: Printscreen

rat u ukrajini

I BRITANCI SANKCIONIŠU PUTINOVE ĆERKE: Ciljamo na raskošan život unutrašnjeg kruga Kremlja

Planeta -

Velika Britanija uvela je danas sankcije ćerkama ruskog predsednika Vladimira Putina, sledeći odluku Sjedinjenih Američkih Država.

Putinove ćerke - Katarina Vladimirovna Tihonova i Marija Vladimirovna Voroncova, dodate su na britansku listu sankcionisanih, javio je BBC.

"Naš paket sankcija bez presedana pogađa elitu i članove njihovih porodica dok narušava rusku ekonomiju u razmerama koje Rusija nije videla od pada Sovjetskog saveza", tvri šefica britanske diplomatije Liz Tras.

Britanska vlada je uvela je sankcije i ćerki šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova - Jekaterini Sergejevnoj Vinokurovoj.

Britanska vlada navela je da je cilj sankcija da dodatno pogodi "raskošan život unutrašnjeg kruga Kremlja", uvodeći zabranu putovanja i zamrzavanje imovine ćerkama Putina i Lavrova.

Komentarišući odluku SAD da uvedu sankcije Putinovim ćerkama, Kremlj je u četvrtak saopštio da je tom odlukom zbunjen, opisujući je kao deo "šireg ludila" Zapada protiv Rusije.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track