BELORUSIJA OBJAVILA SPISAK NEPRIJATELJA: Pored članica EU na listi i Crna Gora i Severna Makedonija
Foto: Mikhail Klimentyev / TASS / Profimedia

zaštita od neprijateljskih radnji

BELORUSIJA OBJAVILA SPISAK NEPRIJATELJA: Pored članica EU na listi i Crna Gora i Severna Makedonija

Planeta -

Vlada Belorusije odobrila je spisak, kako je navedeno, neprijateljskih zemalja, a rezolucija Saveta ministara o tome objavljena je danas na Nacionalnom pravnom internet portalu.

Na listi je, osim zemalja članica EU, još 12 država - SAD, Velika Britanija, Australija, Kanada, Norveška, Novi Zeland, Albanija, Island, Severna Makedonija, Lihtenštajn, Crna Gora i Švajcarska, prenosi Blic pisanje Tanjuga.

Odluka stupa na snagu danom zvaničnog objavljivanja.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko juče je potpisao ukaz koji ima za cilj, kako je navedeno, "zaštitu nacionalnih privrednih subjekata od zaduženja sredstava sa njihovih računa na zahtev rezidenata stranih država koji vrše neprijateljske radnje protiv beloruskih pravnih ili fizičkih lica".

Lukašenko je danas poručio da je Rusija pouzdan saveznik Belorusije i da će Belorusija uvek biti zajedno sa Rusijom, ali je naglasio da je Minsk za mirno rešenje sukoba Rusije i Ukrajine.

*Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo. Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške. Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track