BBC: Rusija dobila novog komandanta operacije u Ukrajini! Ima bogato iskustvo iz Sirije!

nepotvrđeno

BBC: Rusija dobila novog komandanta operacije u Ukrajini! Ima bogato iskustvo iz Sirije!

Planeta -

Zapadni zvaničnik je potvrdio da je Rusija reorganizovala komandu nad svojim operacijama u Ukrajini, pri čemu je novi general imao veliko iskustvo u borbenim operacijama u Siriji.

Govoreći za BBC pod uslovom anonimnosti, izvor je rekao da komandant ruskog južnog vojnog okruga, general Aleksandar Dvornikov, sada predvodi invaziju.

„Taj komandant ima veliko iskustvo u operacijama ruskih operacija u Siriji. Dakle, očekivali bismo da se ukupna komanda i kontrola poboljšaju“, rekao je izvor.

Novo uvođenje je urađeno u pokušaju da se poboljša koordinacija između različitih jedinica, pošto su ruske grupe ranije bile organizovane sa odvojenim komandama, rekao je zvaničnik.

Rusija se do sada borila da ostvari svoje ratne ciljeve 44 dana nakon invazije, ne uspevši da zauzme velike gradove kao što je Kijev pre nego što se na kraju usmeri ka regionu Donbasa na istoku.

Zvaničnik je rekao da ih je ruska taktika zadržala manjim brojem ukrajinskih jedinica koje su delovale inteligentnije i sa iznenađenjem - uprkos tome što se smatralo da Rusija ima "značajne" snage od nešto manje od 100 operativnih bataljonskih taktičkih grupa,

„Osim ako Rusija ne bude u stanju da promeni svoju taktiku, veoma je teško videti kako će uspeti čak i u ovim ograničenim ciljevima koje su sami resetovali“, rekao je zvaničnik.

Zvaničnik je dodao da bi politički imperativi mogli imati prednost nad vojnim prioritetima, s tim da Rusija ide napred da postigne neku vrstu uspeha uoči 9. maja, kada zemlja obeležava pobedu u Drugom svetskom ratu.

Kurir.rs/BBC

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja