BAJDEN JE SENILNI STARAC Severnokorejska agencija izvređala američkog predsednika: Sa takvim slabićem SAD čeka sumorna budućnost
Foto: EPA /Olivier Hoslet

pjongjang

BAJDEN JE SENILNI STARAC Severnokorejska agencija izvređala američkog predsednika: Sa takvim slabićem SAD čeka sumorna budućnost

Planeta -

Severna Koreja opisala je američkog predsednika Džoa Bajdena kao "senilnog starca".

Državna novinska agencija KCNA objavila je komentar nakon što je Bajden optužio ruskog predsednika Vladimira Putina za ratne zloćine.

"Najnovija priča je da je šef SAD ružno ovorio o ruskog predsedniku, bez ikakvih osnova. Takve nepromišljene primedbe mogu da daju samo potomci Jenkija, majstori u agresiji i stvaranju zavera“, navodi se u komentaru zvaničnog glasila Pjongjanga.

U njemu je Bajden opisan kao "predsednik poznat po lapsusima".

"Zaključak bi mogao biti da postoji problem u njegovim intelektualnim sposobnostima i da su njegove nepromišljene primedbe samo pokazivanje nerazboritosti senilnog starca. Budućnost SAD deluje sumorno sa tako slabim čovekom na vlasti", navode iz KCNA.

Uz Peking, Rusija je jedan od retkih međunarodnih prijatelja Severne Koreje. Pjongjang je takođe stao na stranu Moskve u njenom ratu sa Ukrajinom, optužujući SAD da su "osnovni uzrok“ krize.

Inače, podseča Saut Čajna morning post, državni mediji Severne Koreje imaju dugu istoriju živopisnih ličnih napada na strane lidere.

Pre nego što je Bajden nominovan za predsednika, Pjongjang ga je nazvao "besnim psom“ koji "mora da bude prebijen na smrt štapom“.

Takođe, za bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa su pisali da je "mentalno poremećeni američki glupan“, dok su njegovi prethodnici Barak Obama i Džordž Buš bili "majmun“ i "polupečeni čovek“.

Pjongjangovi mediji su takođe predstavljali bivšu predsednicu Južne Koreje Park Geun Hje kao "vešticu“ i "prepredenu prostitutku“.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track