RUSI ZARILI BODEŽ U SRCE DESNOG SEKTORA: Preciznim udarom kinžala uništen podzemni komandni centar u Donbasu! (VIDEO)
Foto: EPA / ALEXEI DRUZHININ / Sputnik/ Kremlin

aktivirali supersonične rakete

RUSI ZARILI BODEŽ U SRCE DESNOG SEKTORA: Preciznim udarom kinžala uništen podzemni komandni centar u Donbasu! (VIDEO)

Planeta -

Preciznom raketom "Kindžal" (u prevodu bodež) uništen je dobro zaštićeni komandni centar ukrajinske vojske u Časovoj Jari u Donbasu, saopštilo je portparol Ministarstva odbrane Rusije general major Igor Konašenkov.

"U području Časova Jara, raketnim sistemom "Kindžal" uništen je ukopani, dobro zaštićeni komandni centar ukrajinskih snaga u Donbasu", rekao je on na brifingu.

Visokoprecizne rakete kopnenog baziranja upotrebljene su u područjima Popasne, Novozvanovka i Zolota (Luganska oblast), gde su bile ispaljene na položaje ukrajinske vojske.

Tom prilikom ubijeno je oko 300 ukrajinskih ekstremista, dok je više od 50 oklopnih vozila i 25 automobila bilo uništeno.

Kako je saopštio general, ruska borbena avijacija uništila je danas 42 vojna objekta u Ukrajini, među kojima su: tri komandna centra, dve radarske stanice za osvetljenje i navođenje, skladišta goriva, kao i 35 položaja ukrajinske vojske.

U području Novogrodovke, Donjecka oblast, uništen je glavni kamp ekstremista "Desnog sektora" (ekstremistička organizacija zabranjena u Rusiji), dok je u području Selidova uništen taktičko-raketni sistem "Točka U".

Konašenkov je obavestio i da su ruski kompleksi protivvazdušne odbrane oborili ukrajinski lovac Su-27 u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Kurir.rs/Sputnjik/Alo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track