Preživeo pad s 4.000 metara!

Luda sreća

Preživeo pad s 4.000 metara!

Planeta -
Britancu Lijamu Danu zakazao padobran prilikom skoka s četiri kilometra na Novom Zelandu, a spaslo ga blato u koje je pao

LONDON - Spaslo ga čudo.Britanski padobranac Lijam Dan (35) preživeo je pad sa skoro 4.000 metara visine nakon što mu je zakazao padobran. Ostao je živ zahvaljujući tome što je pao u blato, ali je ipak pretrpeo teške povrede. Polomio je kičmeni stub, ali lekari kažu da bi trebalo opet da prohoda.Lijam, otac dvoje dece, koji se sa porodicom preselio na Novi Zeland 2005, gde vodi svoju firmu, skakao je pre dve nedelje s padobranom iz aviona. On kaže da mu se tokom skoka padobran normalno otvorio, ali da je ušao u rotaciju koju nije mogao da iskontroliše, pa je morao da ga odbaci. Rezervni padobran uspeo je da aktivira teškom mukom, ali prekasno, tek na 228 metara od tla.- Kad mi se otvarao rezervni padobran, shvatio sam da je kasno i samo sam čekao udarac. Srećom, pao sam na najmekaniji deo na celom aerodromu. To je bilo udubljenje ispunjeno blatom. Kad sam pao imao sam osećaj kao da sam slomio svaku kost u telu i nisam mogao da dođem do daha. Prijateljica koja je sletela pored mene pokušala je da me smiri. Rekla mi je da sam dobro i da su mi obe noge na mestu - prepričao je Lijam nesreću iz bolničkog kreveta.Kad je pao, zaposleni na aerodromu odmah su zvali hitnu pomoć. Lekari su mu pomogli na mestu nesreće, a potom ga odvezli u bolnicu u Krajstčurč. Hitno su ga operisali i u kičmu mu ugradili šipke.Iskusni padobranac, koji ima više od 4.000 skokova, kaže da je, dok je padao, mislio da će umreti.- Poslednjih nekoliko stotina metara bilo je vrlo teško. Mislio sam: „To je to“, ali ovo je nesreća koja se preživljava jednom u milion slučajeva - kaže Lijam i dodaje da ga je samo čudo spaslo.

Odskočio kao loptaOčevidac Lijamovog pada na aerodromu na Novom Zelandu kaže da je prizor bio strahovit.- Čovek je svom silinom udario o zemlju. Zatim je odskočio nekoliko puta, kao da je lopta. Zvuk udarca njegovog tela o tlo bio je strahovit da sam se sav naježio. To nikad neću zaboraviti - naveo je očevidac nesreće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track